- En skandale, sier Tjærnås

Vålerenga har trent på et jorde helt fram til denne uka. Trener Lars Tjærnås ser sammenhengen mellom treningsforhold og skader. Så topper det hele seg med skadde Klan-medlemmer på en lealaus tribune på Bislett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg snakker ikke bare for Vålerenga. Anleggsituasjonen i Oslo er en skandale, sier Lars Tjærnås.

Han har god grunn til å knurre. Først mandag fikk VIF-erne lov til å trene på gras. I hele oppkjøringen til Tippeligaen har klubben hatt utendørstrening på et jorde.

- Jordet hadde høydeforskjell på tre meter. Vi trente bokstavelig talt i motbakke, sier Tjærnås.

Mange skader

Han etterlyser straks-tiltak hos Oslo kommune. For det er ikke lett å konkurrere på topp i Tippeligaen med de treningsforholdene som er i hovedstaden i dag.

- I festtaler heter det at Oslo er en idrettsby. Vi har prekær mangel på alt fra balløkker til innendørshaller, sier VIF-treneren.

Vålerenga har planer om en innendørshall på Valle Hovin og et fotballstadion i Bjørvika. Men det er langt fram til ferdigbygg og strøkne treningsforhold.

- Alle Oslo-lagene sliter med mange skader. Jeg mener bestemt at mye av grunnen til det skyldes treningsforholdene, sier Tjærnås.

Gåtrening

Kjell Roar Kaasa er skadd. Han fikk leddbåndstrekk i kampen mot Brann. I den kampen hvor Espen Museæus scoret fordi ballen hoppet på ei tue og tribunen klappet sammen fordi Klanen hoppet av glede.

Det er ikke mange lyspunkter for Vålerenga for øyeblikket. I går tok gutta seg en tur rundt Sognsvann, for å lade opp til morgendagens kamp mot Bodø/Glimt. Etter skrellen mot Stabæk var det stille i garderoben. I går var humøret noen hakk høyere på gåtreningen ved NIH.

- Vi snakket om alt annet enn fotball. Mest skrytehistorier. Tror vekta på den største gjedda lå rundt 10,5 kilo, sier Tjærnås. Den samme vekta har nesten steinene som faller ned fra taket på Bislett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer