- En skandale

Tidligere Uefa-president Michel Platini hevdet at han og Sepp Blatter ble lurt av Fifa da han torsdag forklarte seg i korrupsjonsrettssaken mot de to i Sveits.

TIDLIGERE UEFA-PRESIDENT: Michel Platini. Foto: AFP
TIDLIGERE UEFA-PRESIDENT: Michel Platini. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en emosjonell franskmann som forklarte seg i saken der han og tidligere Fifa-president Blatter blant annet er tiltalt for å ha svindlet Det internasjonale fotballforbundet i form av en utbetaling til Platini i 2011.

- Det Fifa har gjort mot sin president og mot meg, er en skandale. Jeg ble kalt en svindler og en hvitvasker, raste Platini.

- Målet var at alle skulle vite at jeg ikke burde bli Fifa-president (etter Blatter). Det finnes rettferdighet i livet, og jeg håper at den kommer fram i lyset, fortsatte 66-åringen.

- Uforståelig

Tidligere torsdag forklarte Blatter seg i retten i sveitsiske Bellinzona etter at han dagen før måtte gi seg med pusteproblemer og brystsmerter. 86-åringen gjorde det tydelig at han følte seg forhåndsdømt i mediene og startet med å si at det er helt uforståelig for ham at han og Platini har havnet i retten.

Sentralt i korrupsjonssaken utbetalingen av 2 millioner sveitserfranc fra Blatter til Platini i 2011. Den tidligere Fifa-presidenten hevder at summen var etterbetaling av lønn til den daværende Uefa-presidenten, og han sa at utebetalingen hadde vært gjennom alle nødvendige prosesser i Fifa.

- Det var en sein betaling av lønn. Det er en administrativ sak innad i forbundet, og den skal behandles i henhold til sivilretten, sa sveitseren.

TIDLIGERE FIFA-PRESIDENT: Sepp Blatter. Foto: Reuters
TIDLIGERE FIFA-PRESIDENT: Sepp Blatter. Foto: Reuters Vis mer

Sjokk

Blatter forklarte seg også om hvordan han ble overrasket over at han i 2015 ble avhørt på bakgrunn av påstander om svindel.

- Sjokket har vart i sju år nå, og det er der fortatt, sa Blatter.

Han la til at han allerede har fått «maksimal straff», at han føler seg utstøtt av verden og at mediene har behandlet ham som en kriminell.

Blatter avsto å svare på spørsmål fra Fifa, som møter i retten som en privat saksøker. «Fifa-presidenten har heller ikke svart meg siden mars 2016», sa han med henvisning til nåværende president Gianni Infantino.

FORVIRRET: Bokseren Simiso Buthelezi døde etter en boksekamp i Sør-Afrika. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Verdt en million

Blatter og Platini er blant annet tiltalt for å ha svindlet Fifa gjennom utbetalingen Platini fikk for arbeid som rådgiver i åra 1998 til 2002. Blatter ble valgt som Fifa-president i 1998, og han inngikk en avtale om samarbeid med Platini.

- Han sa til meg at «jeg er verdt en million», forklarte Blatter i retten.

Først i 2011 ble det sendt en faktura fra Platini som Fifa innfridde. Om utsagnet fra Blatter, svarte Platini:

- Jeg sa det til ham for moro skyld. «Pesetas, rubler eller mark, det får du bestemme».

Begge de tiltalte nekter straffskyld etter tiltalen. Saken mot dem pågår til 22. juni, og det er ventet dom i saken 8. juli.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer