Gigantisk skademareritt i Tottenham:

- En skrekkmåned

Enda en Tottenham-profil pådro seg skade i søndagens oppgjør mot Fulham. Nå begynner Spurs-troppen å se fryktelig tynn ut.

SKADET: Dele Alli mottar behandling etter kjenningen han fikk i venstre hamstring. Foto: Pa Photos / Craig Mercer
SKADET: Dele Alli mottar behandling etter kjenningen han fikk i venstre hamstring. Foto: Pa Photos / Craig MercerVis mer

Harry Winks reddet Tottenham fra det som så ut til å bli en tung dag på jobben. Klubben, som tapte poeng mot Manchester United forrige helg, så lenge ut til å tape poeng mot Fulham også, før Winks tok ansvar og puttet ballen i mål.

Det gjorde at Tottenham nå har ei luke på fire poeng ned til Chelsea på fjerdeplass.

Manager Mauricio Pochettino har derimot større utfordringer å bryne seg på enn laget som puster dem i nakken.

Skader

Mot Fulham manglet både Harry Kane, Heung-min Son, Moussa Sissoko, Lukas Moura, Victor Wanyama og Serge Aurier.

Jon Børrestad, fotballkommentator i TV 2, ser mørkt på situasjonen.

- Hvor mange skader kan en klubb få? Hamstring-skade på Alli. VM og satsing på alle turneringer kostet uhyre dyrt. Januar kan bli en skrekk-måned for Spurs, skriver han på Twitter.

Etter kampen mot Manchester United, fikk fansen den tunge beskjeden om at Harry Kane ikke returnerer til banen før i mars. I kampen mot Fulham søndag kveld, måtte enda en profil gå skadet av banen.

- Kane og Son ute. Dette er fort litt tid på sidelinja for Alli og. Mangler bare skade på Eriksen nå. Fryktelig uflaks for Pochettino dette her, tvitrer Kasper Wikestad, også fotballkommentator i TV 2.

Dele Alli fikk problemer på baksiden av venstre lår.

- Jeg tror alle så at det var skade i den venstre hamstringen. Vi er nødt til å undersøke nærmere og vurdere i løpet av de neste dagene. Jeg håper det ikke blir et stort problem, sier hovedtrener Mauricio Pochettino til BBC Sport.

Nå som begge toppscorerne er ute, og nå Dele Alli, begynner det å se tynt ut i Pochettinos tropp. Harry Kane er skadet i ankelen, mens Heung-min Son er på landslagsoppdrag med Sør-Korea. Dersom Dele Allis skade er alvorlig, vil manageren få hodebry med tanke på laguttak. For øyeblikket er det bare Fernando Llorente som er den eneste rene spissen i troppen, utenom Kane.

- Noen skader dukker opp i perioder hvor kalenderen er mer hektisk enn vanlig. Dette gjør bare at mulighetene åpner seg for at andre spillere kan vise seg fram, som ikke vanligvis starter eller er på benken, sier Pochettino.

Manageren påpeker også fansen ikke må glemme Lucas Moura. Midtbanespilleren er tilbake i trening.

- Lucas Moura var på treningsfeltet i dag. Han nærmer seg kampklar. Vi ville derimot ikke risikere noe i dag, men han er nærmest 100 prosent klar til å hjelpe laget. Kanskje det ikke blir Dele Alli i neste kamp, men vi kommer i alle fall til å ha Moura på benken eller fra start. Vi får vurdere hvordan vi skal bruke ham nå, sier Pochettino.

Stå fram

Blant annet fikk Georges-Kévin N'Koudou sin første innhopp i ligaen, da Alli måtte gå av banen. Det var også N'Koudou som ga den målgivende pasningen til Winks like før slutt.

- Krysspasningen fra N'Koudou var fantastisk, og Winks møtte opp med målsettingen om å score. Det er en slik vilje vi elsker å se. Han fortjente den scoringen, sier Pochettino.

Allis skade gjør at Pochettino har få alternativ før torsdagens semifinale i Carabao Cup, hvor Tottenham møter Chelsea. Pochettino mener derimot at situasjonen vil gi flere sjansen til å imponere.

- Det er en fantastisk mulighet for ulike spillere å vise kvalitet. Jeg er ikke bekymret, sier Pochettino om det store forfallet i troppen.

- Vi må bare ha troen på at vi kan vinne kampen og ta oss videre til finalen, sier Pochettino om torsdagens kamp, og fortsetter:

- Chelsea er et veldig godt lag, men vi skal gjøre alt for å prøve å vinne kampen, sier han.