En sliter i bråk og faenskap

BERGEN (Dagbladet): Jøss, Brann vinner for tida, og der sitter Harald Aabrekk, treneren, med mikrofoner opp i ansiktet og leser dikt. Et dikt for alle som går, mot dritten i Brann og slikt. Harald Aabrekk består - svever fritt uten fallskjerm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Eg har fan'kje behov for den fallskjermen. Penger er bare bra når du har det godt, sier Aabrekk.

Det er seinere, når alle mikrofonene er slått av, når han har tømt seg for ukultur og tygger fisk. Han lurer på om den er riktig kokt. Han har lest dikt i dag. Første gang.

Frokost-eske

Han fant det i ei frokost-eske på flyet den dagen da Brann banket Vålerenga. Det var det diktet av Ragvald Skrede som fikk Aabrekk til å kalle inn pressen og ta et oppgjør med ukulturen i Brann. Og kanskje litt fordi det går så steike bra med Brann for tida. Og Aabrekk er sjefen.

Vil einkvan deg vel, flyg ein kvit fugl or hans hjarta, kjem til deg og kvitrar kjærleg. Vil einkvan vondt, kjem svart fugl, set seg på stein, stirer stingande. Til kvardags har alle fuglar mellomfargar. Men ligg du i avgrunnen, står du på tinden, da er alle fuglar kvite eller svarte. Gløym aldri den kvite fuglen som kom i avgrunnen, og kom på tinden!

- De hvite fuglene er de som har gått fra Brann med lett hjerte og gode minner.

En sesong

Det har ikke vært så mange i det siste. Ukulturen i Brann tvangspermitterte manager og sportslig leder, Kjell Tennfjord, den får direktøren Harry Herstad til å gå, og har stort sett gitt hver trener i klubben oppholdstillatelse på en sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer