ET AV MANGE STORE ØYEBLIKK: Rosenborgtrener Erik Hamrèn slipper jubelen løs etter å ha sikret seriegull i fjor. I kveld leder svensken trønderne for siste gang før han blir landslagssjef på heltid.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
ET AV MANGE STORE ØYEBLIKK: Rosenborgtrener Erik Hamrèn slipper jubelen løs etter å ha sikret seriegull i fjor. I kveld leder svensken trønderne for siste gang før han blir landslagssjef på heltid. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- En sorg å forlate Rosenborg

I kveld er Hamrén-eventyret over.

||| (Dagbladet): Følg og diskuter Tippeligaen direkte i studio fra kl. 16!

Han løftet en skadeskutt kjempe tilbake til gamle høyder, skapte en bunnsolid seriemester full av «attityd» og sjarmerte RBK-brakka med svensk eleganse og profesjonalitet.

I kveld er det slutt.

Klokka åtte i kveld leder Erik Hamrén sitt RBK for siste gang før Nils Arne Eggen igjen blir sjefen på Lerkendal.

- Det er spesielt å bryte opp for jeg føler meg ikke ferdig med Rosenborg. Jeg har en sorg i hjertet for det er mye jeg gjerne skulle ha jobbet videre med, sier Erik Hamren til adressa.no.

Enig i kritikken
På tross av ekstremt gode resultater har Hamréns RBK måttet tåle kritikk for ikke å skape nok målsjanser og score nok mål. Den kritikken er Hamrén enig i.

OVERTAR?: Mye tyder på at Stabæk-trener Jan Jönsson tar over etter Erik Hamrén på Lerkendal på permanent basis.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
OVERTAR?: Mye tyder på at Stabæk-trener Jan Jönsson tar over etter Erik Hamrén på Lerkendal på permanent basis. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

- Det går på helheten. Mest på det offensive selvsagt. Der er jeg enig i kritikken som har kommet, sier svensken som nå blir landslagssjef på heltid.

Erik Hamrén debuterte som RBK-trener med å slå nettopp Viking 2-0. I kveld avsluttes tiden i RBK med å møte et av seriens beste hjemmelag — ledet av eks RBK-sjef Åge Hareide.

- Jeg vil veldig gjerne avslutte med en god kamp og seier, sier Hamrén til rbk.no.

Hareide vs. RBK
Rundens toppoppgjør er for øvrig spekket med poenger:

Åge Hareide møter for første gang RBK som klubbtrener etter å ha blitt stemplet som «uspiselig» av daværende RBK-direktør Rune Bratseth. Rade Prica er friskmeldt til kampen og møter treneren som ga han sjansen som unggutt på seniornivå i Helsingborg.

For Rune Almenning Jarstein og Alexander Ødegaard blir kampen også spesiell. Begge kom til Stavanger fra Rosenborg og har garantert et sterkt ønske om å prestere på topp nivå i kveld.

STILIG: Vi får neppe si like fine dresser npr Erik Hamrén avløses av Nils Arne Eggen på RBKs trenerbenk.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STILIG: Vi får neppe si like fine dresser npr Erik Hamrén avløses av Nils Arne Eggen på RBKs trenerbenk. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer