- En spesiell følelse å vinne foran et fullsatt Spektrum

Her er Geir Gulliksens beste idrettsminne.

(Dagbladet.no): I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Geir Gulliksen (48), sprangridning 

- Hva er din målsetning for OL?

- Det er å få maksimalt ut av egen prestasjon. Ettersom jeg er en del av et lag, er jeg også avhengig av hvordan de andre gjør det. De 35 beste av 75 deltagere fra lagkonkurransen går videre til individuell finale, men det ligger en begrensning i at bare tre fra samme nasjon kan delta. Det kan jeg ikke gjøre noe med, men jeg blir selvfølgelig skuffet om jeg ikke kommer til den individuelle finalen.

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?

- Nei, det er politiske spørsmål som overlater jeg til de som styrer med det. Samtidig betyr ikke det at jeg ikke respekterer menneskerettigheter og andre viktige samfunnsspørsmål som reises i forbindelse med OL.

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

I FARTA: Geir Gulliksen i full fart over hinderet under et ritt i Lier. Foto: SCANPIX
I FARTA: Geir Gulliksen i full fart over hinderet under et ritt i Lier. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er et vanskelig spørsmål, men fjorårets Oslo Grand Prix kommer langt opp. Det er noe spesielt å ri som siste mann på hjemmebane foran et fullsatt Oslo Spektrum og klare å vinne, selv om jeg kanskje har hatt sportslig bedre resultater.

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- NM for lag nå sist var en pinlig opplevelse hvor jeg hadde to muligheter til å avgjøre, men begge ganger gjorde feil som jeg burde være for rutinert til å gjøre. Dermed sendte jeg oss ned på annenplass. Det var flaut overfor de yngre rytterne på laget.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Jeg har hytte på Kvuitfjell, og forsøker å bruke den så mye som mulig gjennom vinteren, og liker både å å stå slalåm og gå på langrennsski. Det er godt for både kondisjonstrening og friluftsopplevelser.

- Hvem er ditt forbilde?

- Jeg har en del med Ole Einar Bjørndalen å gjøre, og du skal lete lenge etter en mer seriøs og tenkende idrettsutøver som får maksimalt ut av det meste han driver med.