-  En spiller for Serie A

Kristofer Hæstad fikk oppleve hvordan livet kan snu på 2 x 45 minutter. Nå vil landslagstrener Åge Hareide se ham i Serie A.

SOGNSVANN (Dagbladet): -  Kristofer Hæstad er en moderne fotballgave med sin bevegelse og aggressivitet, forteller Åge Hareide, som strålte som en unge på julaften i går. Nå tror landslagstreneren Hæstad kan ha ei framtid i italiensk toppfotball.

-  Italienske klubber la nok merke til ham på Ullevaal, og Kristofer er en av veldig få spillere i Norge som hadde passet i Serie A med sin aggressivitet, løpskapasitet og pasningssikkerhet. Han minner om Gattuso i spillestilen. Dessuten er han iskald i hodet, mener landslagssjefen og smiler:

-  Det hadde vært gøy med en nordmann til i Serie A.

Vist seg fram

Fotballagent Gunnar Martin Kjenner er ikke i tvil om at Kristofer Hæstad øket sjansene sine internasjonalt mot Italia.

-  Han fikk definitivt vist seg fram for italienske klubber, men én kamp er ikke nok. Presterer han som dette i resten av kvalifiseringskampene, kan det bli veldig interessant, mener Kjenner, som generelt vil vurdere en spiller på Hæstads alder og med hans ferdigheter til rundt 20 millioner kroner i dag.

Rå ballerobrer

Landslagssjefen var nesten ikke til å stoppe når det gjaldt Hæstad-komplimenter da landslaget svømte og syklet Italia-kampen ut av beina på Sognsvann i går.

-  Han utnytter løpskapasiteten sin maksimalt, er en rå ballerobrer og kvikk i oppfattelsen. Han er i stand til å flytte et press på egen hånd og har en smittsom spillestil som trekker de andre gutta med seg. Vi trenger spillere som kan gå foran på den måten, sier Hareide.

Og som om ikke det var nok:

-  Per i dag er det ikke tvil om at Hæstad og Martin Andresen er den beste duoen på Norges midtbane. Kristofer tilfører landslaget noe vi ikke har hatt på lenge i form av aggressivitet og ferdigheter som førsteforsvarer.

-  Ikke siden Myggen spilte?

-  Nei, men Kristofer er enda kjappere i fotarbeidet enn det Myggen var.

-  Gratis for United

Kristofer er ikke helt enig i landslagstrenerens proffplaner for ham. Litt fordi han trives godt i Start, men aller mest fordi han drømmer om Manchester United.

-  For United spiller jeg gratis, sier Hæstad.

-  Men jeg er ikke blitt noen stjerne ennå, for å si det sånn. Jeg skal fortsette å gjøre det jeg gjør, og bare håpe å bli tatt ut på landslaget igjen seinere.

Og skulle det koke, gjør Kristofer bare som han pleier: tar med seg en ball og går på løkka for å

drive egentrening.

Stort med flagget

Suksessen kommer neppe til å bli et stort problem for 21-åringen - i hvert fall hvis en skal tro de som kjenner ham. De forteller om en gutt som er like disiplinert og trivelig på banen, som utenfor. Ikke står det en Ferrari på innkjøpslista i den nære framtid heller.

-  Jeg kjøpte meg nettopp ny bil, en fin stasjonsvogn, men alle gutta på laget kaller den for «likbilen». Jeg er ikke så veldig interessert i biler, sier Hæstad.

Det han er interessert i, er å bli en fotballspiller i særklasse.

-  Bare det å få spille med flagget på brystet er stort for meg, sier Kristofer Hæstad.


Nordlie: - Start-spillerne best trent
Landslagsledelsen mener Start-spillerne er de best trente. En stolt Tom Nordlie er ikke overrasket.

Åge Hareide merker stor forskjell på hvilke klubber landslagsspillerne kommer fra:

- Start-spillerne er de best trente, det er gutter med fine holdninger og stor fysisk kapasitet, sier Hareide - uten å overraske Start-trener Tom Nordlie:

- Vi har trent 20-24 timer i uka i år. Det merkes på spillerne våre. Denne uka har vi åtte spillere inne på A-landslaget og ungdomslandslagene. Det er bra, mener Nordlie, som ikke vil ta hele æren for Starts suksess i år.

- Vi som har sett Doffen spille over lang tid, visste at han dugde på dette nivået, sier Tom Nordlie.

IMPONERTE MOT ITALIA: 21-årige Kristofer Hæstad storspilte mot italienske stjernespillere i sin andre landskamp for Norge. - Italienske klubber la nok merke til ham på Ullevaal, og Kristofer er en av veldig få spillere i Norge som hadde passet i Serie A, sier landslagssjef Åge Hareide.
MORGENBAD: Kristofer Hæstad tok seg en dukkert på Toppidrettsenteret i går.
SKRYTER: Åge Hareide.