<strong>GOD TURNERING:</strong> Bastian Schweinsteiger sier skuffelsen over semitapet sakte men sikkert slipper taket, og han klarer å glede seg over en god turnering fra Tysklands side. Foto: Gero Breloer, AP/Scanpix
GOD TURNERING: Bastian Schweinsteiger sier skuffelsen over semitapet sakte men sikkert slipper taket, og han klarer å glede seg over en god turnering fra Tysklands side. Foto: Gero Breloer, AP/Scanpix Vis mer

- En spiller i finalen vinner Gullballen

Schweinsteiger regner ikke med å bli kåret til VMs beste. Hvem er din favoritt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 ||| (Dagbladet): Bastian Schweinsteiger var manges favoritt til å bli VMs beste spiller - i alle fall før Tyskland røk ut at VM i semifinalen.

I går spilte den tyske midtbanesjefen med kapteinsbindet da Philipp Lahm sto over bronsefinalen. Men Schweinsteiger føler seg sikker på at Fifa gir en spiller fra et av finalelagene den gjeve Gullballen.

- Jeg tror at det blir en spiller som også er med i finalen. Dessuten ville jeg mye heller vunnet VM-trofeet, sier han til Bild.

- God turnering Tyskland overbeviste voldsomt med storseire mot både England og Argentina i sluttspillet. Semifinaletapet mot Spania ble en nedtur, og selv om Schweinsteiger er fornøyd med det laget har prestert i VM, ligger fortsatt skuffelsen der.

- Vi har spilt en god turnering. Men målet mitt var å komme til finalen og å vinne tittelen. Derfor er gleden begrenset. Men den dype skuffelsen går sakte men sikkert over.

Bild konfronterer ham med at klubber som Chelsea, Real Madrid og Juventus skal sikle etter å hente ham fra Bayern München.

- Da mangler du nok et par navn, fleiper Schweinsteiger.

- Ikke gift med Bayern Han minner om at han har kontrakt med den tyske storklubben til 2012, og mener de har noe bra på gang. Finaleplassen i Champions League er et bevis på det, men Schweinsteiger sier at han har ambisjoner om å vinne den finalen også.

Og han vil ikke love evig troskap til Bayern.

Gi en kaffekopp til barna i Kliptown

RING 820 40 040
- gi oss en kaffekopp
- 25 kroner til barna i SKY

(Soweto Kliptown Youth-senter).

- For å avslutte dette: Jeg kan ikke og vil ikke si at jeg er gift med Bayern. Det ville ikke vært riktig av meg, heller ikke overfor fansen.

Gullball-kandidater I kveld klokka 20.30 spiller Nederland og Tyskland finale. Om Schweinsteiger har rett, gir det fem aktuelle kandidater til Gullballen:

Nederlenderne Arjen Robben og Wesley Sneijder. Og spanjolene David Villa, Xavi og Andres Iniesta.

De øvrige nominerte er  Diego Forlan (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana), Lionel Messi (Argentina), Mesut Özil (Tyskland) og altså Bastian Schweinsteiger.

• Følg finalen direkte på live.dagbladet.no/vm klokka 20.30!

<strong>BRONSEJENTA:</strong> Schweinsteigers kjæreste Sarah Brandner så ut til å være godt fornøyd med bronsemedaljen som hun fikk passe på etter kampen i går kveld. Foto: Gero Breloer, AP/Scanpix
BRONSEJENTA: Schweinsteigers kjæreste Sarah Brandner så ut til å være godt fornøyd med bronsemedaljen som hun fikk passe på etter kampen i går kveld. Foto: Gero Breloer, AP/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer