Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En spiss etter mitt hjerte

Thorstein Helstad imponerer Harald Brattbakk, som tror rekorden kan ryke.

(Dagbladet.no) Thorstein Helstad skjøt seg i går kveld inn på ei eksklusiv liste. Han er nå en av ti spillere som har scoret 100 mål eller mer på øverste nivå.

Pang, pang, pang, sa det på Brann Stadion i går kveld.

Dermed sikret fjorårets toppscorer tre poeng til de regjerende mesterne.

- Jeg er mektig imponert, sier tidenes storscorer Harald Martin Brattbakk til Dagbladet.no.

Overrasket Brattbakk

Den pensjonerte målmaskinen har scoret 166 ganger på øverste nivå i Norge. Han vet veldig godt hva som rører seg i hodet til en spiss før seriestarten.

Helstad gikk målløs av banen i alle treningskampene, men da alvoret startet var Helstad hetere enn noen igjen. Etter kampen sa han at han aldri mistet trua, selv om scoringene uteble i vinter.

- Det var litt overraskende at han scoret hat trick i går, siden han ikke puttet i oppkjøringen, sier Brattbakk.

FORTSETTER I SAMME SPOR: Thorstein Helstad scoret fire i serieavslutningen i fjor. I premieren ble det tre nye scoringer på Brann-spissen, som dermed rundet 100 mål i Tippeligaen. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
FORTSETTER I SAMME SPOR: Thorstein Helstad scoret fire i serieavslutningen i fjor. I premieren ble det tre nye scoringer på Brann-spissen, som dermed rundet 100 mål i Tippeligaen. Foto: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer

- Hvor viktig er det for en spiss å score også i treningskamper?

- Forventningene til gode spillere blir ofte skutt i været. Omgivelsene forventer at de skal levere på et utrolig høyt nivå, det opplevde jeg selv også. Men det er forskjell på forventningspress og det presset du legger på deg selv. Derfor er jeg spesielt imponert over Thorstein. For jo flere ganger du klarer å forsvare forventningspresset, desto større er prestasjonene.

- Når det gjelder treningskampene er det ikke nødvendigvis så viktig å score. Han kan ha spilt godt og spilt fram andre, og da er det nok. Men hvis han har bommet mye på store sjanser, da kan det melde seg en usikkerhet.

Flytsonen

Det var ingen tvil da Helstad scoret sitt første for året. Han driblet seg fri i feltet og banket inn ledermålet. En herlig scoring. Seks minutter før slutt headet han inn sitt andre, til 3-2. Og så, minuttet før det hele var over puttet han etter en Azar Karadas-stuss.

- Thorstein er en spiss etter mitt hjerte. Og når han har den flyten han har nå, da regner jeg med han bare ivrer etter å spille ny kamp igjen. Han ville sikkert spilt kamp igjen i morgen, kjenner jeg ham rett, sier Brattbakk.

Til helga er det Aalesund-forsvarerne som skal bryne seg på storscoreren.

- De grubler nok litt over hvordan de skal stoppe ham. Den følelsen Thorstein har nå er veldig deilig, sier den tidligere Rosenborg- og Bodø/Glimt-spissen.

image: - En spiss etter mitt hjerte

Tre år unna rekorden?

Thorstein Helstad mangler nå 66 mål før han tar igjen Brattbakk på scoringstoppen. Mellom dem er det åtte andre spillere, som også har over 100 scoringer på toppnivå. Bare én av dem, Sigurd Rushfeldt (137), er fortsatt aktiv.

Rushfeldt teller imidlertid på knappene om han skal fortsette utover denne sesongen. Derfor er det mer naturlig å peke på Helstad som mannen som kan slå Brattbakk.

- Det kan han absolutt gjøre, hvis han scorer rundt 20 i sesongen de neste åra. Men han scorer nok ikke tre i hver kamp, så jeg tror rekorden blir stående i hvert fall ett år til, humrer Brattbakk.

Noe som kan stoppe rekordjakten til Helstad er hans klubbvalg i framtida. Hvis han velger å reise ut i Europa igjen kan det hende muligheten ryker.

- Dersom han fortsetter som i fjor og scorer utover våren kan det fort hende at utenlandske klubber blir interessert, sier målkongen.

VET HVA HAN SNAKKER OM: Ingen i Norge har flere toppseriemål enn Harald Martin Brattbakk. Han skryter voldsomt av Thorstein Helstad.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media