SJIKANERT: Det ble seier og tre poeng til Herman Stengel og Kjetil Rekdal på Nadderud i går kveld, men det var ikke bare hygge ute i Bærum. Rekdal reagerte på deler av den hetsen han følte seg utsatt for fra Stabæk-fansen. Stengel fikk også ropt ubehageligheter etter seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SJIKANERT: Det ble seier og tre poeng til Herman Stengel og Kjetil Rekdal på Nadderud i går kveld, men det var ikke bare hygge ute i Bærum. Rekdal reagerte på deler av den hetsen han følte seg utsatt for fra Stabæk-fansen. Stengel fikk også ropt ubehageligheter etter seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

- En språkbruk på det verste og aller groveste

Rekdal følte seg hetset av Stabæk-fansen.

(Dagbladet): Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er vant til å bli ropt både det ene og det andre etter, men språkbruken mot han på Nadderud i går kveld mener han var langt over streken.

Det skal ha handlet om regelrett sjikane mot Kjetil Rekdal som person.

- Nivået på språkbruken er skremmende. Jeg er såpass hardhuda at jeg ikke tar meg nær av det, men det må gå en grense et sted, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Fikk seg en smekk
Vålerenga-treneren følte ubehaget så stort at han sa fra til en Stabæk-leder om at de måtte få fansen til å roe språkbruken.

- Språkbruken var på det verste og aller groveste. Mye av det kommer sikkert fordi det dreier seg om Vålerenga, men det gikk på
meg. Men nå fikk de en smekk på fingrene med 0-3 tap, så kanskje de tenker seg om til neste gang, sier Kjetil Rekdal.

- Ren sjikane
Kristofer «Doffen» Hæstad satt på innbytterbenken for Vålerenga i går, og la også merke til mye av sjikanen som kom.

- Det er litt spesielt når hjemmefansen er mest opptatt av motstanderen. Jeg synes det er morsomt når det er litt humoristisk undertone i det som ropes, men det blir for dumt når det blir ren sjikane, sier Doffen til Dagbladet.

Han la merke til at både Kjetil Rekdal og eks Stabæk-spiller Herman Stengel fikk passet sitt påskrevet i går.

- Et og annet rop
Stabæk Supports leder, Gjermund Skaar, var på kampen i går, men kjenner seg ikke igjen i at hjemmefansen skal ha vært veldig ufine mot Kjetil Rekdal.

- Det kan ha vært et og annet rop, men det er en del av fotballen, og slik bør det være. Personlig hørte jeg ingen ting som var langt over streken, og jeg er trygg på at ingen av ropene var verken rasistisk, sexistisk eller homofobt. Der er vi gode på å passe på hverandre, sier Gjermund Skaar til Dagbladet.