Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En «Steffen-spiss»

Jo Sondre Aas får skryt etter superinnhoppet.

(Dagbladet.no): «Her skapes en ny RBK-yndling,» fastslår regionavisa Adressa.no i dag under et bilde av situasjonen der Jo Sondre Aas (18) skaffet trønderlaget straffe.

Det skjedde etter et godt mottak med påfølgende frekk dragning inne i feltet, og Yssouf Konés straffescoring sikret hjemmelaget tre poeng i seriepremieren.

- God til å skape egne målsjanser

Aas kom på banen da Steffen Iversen gikk ut med skade, og nettopp Litj-Ivers er spilleren trener Trond Henriksen sammenligner Rennebu-gutten med.

- Han er jo mer en «Steffen-spiss» enn en gjennombruddsspiss. Jo Sondre er god til å skape egne målsjanser, og også til å komme seg i posisjon, beskriver «Rambo» for Adresseavisen.

Spilleren sjøl forsøker, fornuftig nok, å ta avstand fra sammenligningen med landslagsangriper Iversen.

Lærer av Iversen

- Jeg liker bedre å komme imot som spiss enn å løpe i bakrom. Men Steffen har jo oppnådd så mye, så det blir altfor tidlig å si om det stemmer. Han er jo en av dem jeg ser mest etter på trening, og prøver å lære av, understreker han.

OGSÅ FOR NORGE: Her er Jo Sondre Aas (t.h.) på U19-landslaget, i duell med Ungarns Daniel Lengyel på La Manga tidligere i måneden. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
OGSÅ FOR NORGE: Her er Jo Sondre Aas (t.h.) på U19-landslaget, i duell med Ungarns Daniel Lengyel på La Manga tidligere i måneden. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

I løpet av det lille kvarteret han var på banen i går, skaffet han ikke bare straffen.

Litt seinere var han også nær scoring da han kom alene mot Lyn-keeper Eddie Gustafsson, men skuddet ble for svakt.

image: - En «Steffen-spiss»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media