En stein spolerte Rally Mexico for Petter

Ledet da det gikk hull på oljetanken.

(Dagbladet.no): • For resultater fra fredagens to superspesialer, SS7 og SS8, sjekk wrc.com.

SS6 - El Cubilete 2

Gleden over etappeseire og ny bil varte ikke lenge for Petter Solberg. På den sjette fartsprøven fikk han ikke engang starte på grunn av en oljelekkasje, og måtte i stedet rulles inn på service.

Et fryktelig tilbakeslag for Petter, etter den fantastiske innledningen på Rally Mexico.

- Mest sannsynlig er det en stein som har slått opp i motoren slik at det har gått hull. Vi er usikre på om motoren er ødelagt, men bryter rallyet her, sier Subaru-sjef Richard Taylor til NRK.

Etter å ha vunnet tre fartsprøver av tre mulige sprudlet Petter av optimisme.

- Jeg er veldig glad på vegne av laget og teknikerne for at vi ser positive ting. Selvsagt er det tidlig, men den nye bilen virker lettere å kjøre enn den forrige. Det er mindre understyring og den kjennes mer stabil, sa han - før det gikk galt igjen.  

På WRC-radioen føler man med Petter, som har hatt sin dose med uflaks og biltrøbbel de siste par årene.

I NY BIL: Petter Solberg ledet Rally Mexico etter fem fartsprøver, men så var det slutt på moroa. En oljelekkasje sørget for at Subaru-føreren aldri fikk starte den sjette etappen. Foto: REUTERS
I NY BIL: Petter Solberg ledet Rally Mexico etter fem fartsprøver, men så var det slutt på moroa. En oljelekkasje sørget for at Subaru-føreren aldri fikk starte den sjette etappen. Foto: REUTERS Vis mer

- Åhh, kjære vene. Det er så skuffende, sier reporteren.

Sebastian Loeb vinner den sjette fartsprøven, 2,2 sekunder før Dani Sordo.

Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud har fortsatt problemer med all sanden som fosser inn på førersiden, og vanligvis så skravlete Henning er så tørr i halsen at han knapt klarer å få fram et ord.

- Det er vanskelig. Men bilen funker, så det er OK, sier han. 

SS5 - Ortega 2

Petter blir bare nummer fem, men avstandene er små og han beholder ledelsen i sammendraget. Manfred Stohl tar sin første etappeseier, tidelet foran Sebastian Loeb. Petter er ikke mer enn 2,9 sekunder bak.

Henning Solberg, som på forrige etappe klaget over sand i lungene, kjører inn til niendeplass, 58,2 sekunder bak.

SS4 - Alfaro 2

En stein spolerte Rally Mexico for Petter

Etter å ha blitt slått av Petter på de tre første fartsprøvene, tar Sebastian Loeb sin første etappeseier i fjerde forsøk. Men Petter følger like bak på andreplass, 2,8 sekunder bak franskmannen.

Loeb forventer tøff norsk motstand gjennom hele helga. 

-  Petter kjører virkelig fort, så det blir vanskelig. Det blir en morsom kamp med ham, sier Loeb til WRC-radio, og spår at så mange som 5-6 biler kan kjempe om seieren.

Dani Sordo kjører inn til tredjeplass, sju tideler bak Petter.

Henning Solberg tar niendeplassen, og reduserer stadig avstanden opp til teten. Han er 24,1 sekunder bak Loeb på den fjerde fartsprøven.

Men selv om bilen ikke er særlig skadet etter velten på første fartsprøve, sliter Henning og kartleser Cato Menkerud med pusteproblemer.

- Bilen er OK, men jeg og Cato har det ikke like bra. Vi har sand i lungene, og får knapt nok puste. Men vi prøver vårt beste, sier Henning til WRC-radio.

SS3 - El Cubilete 1

Fredagen har så langt vært en gedigen opptur for Petter Solberg og Subuaru, som for en gangs skyld får smake på litt medgang.

Petter vinner sin tredje fartsprøve av tre mulige. Han slår Sebastian Loeb med 1,6 sekunder, og Dani Sordo på tredjeplass med 4,6 sekunder.

Med den gamle bilen vant han ikke en eneste VM-runde på 19 forsøk - nå har han alle muligheter til å sette en stopper for den negative statistikken, i sitt første løp med den nye bilen.

Henning Solberg, som i forrige fartsprøve tok inn masse sand og grus gjennom et ødelagt vindu, er denne gangen «bare» 38,5 sekunder bak etter å ha fått service på bilen.

SS 2 - Ortega 1

Igjen er Petter raskest på grusveiene i Mexico. Han vinner etappen 2,4 sekunder foran Chris Atkinson, og de har gitt Subaru mye å juble for så langt. Regjerende verdensmester Sebastian Loeb er nummer tre, 3,2 sekunder bak Petter.

- Dette er veldig, veldig bra for hele Subaru-teamet, sier Petter til WRC-radio.

Han tror bilen bare vil gå  raskere utover i rallyet. Og det kan bli nødvendig for å beholde ledelsen, for så langt har Sebastian Loeb kjørt opp sporet for de andre.

- Det ser bra ut for øyeblikket. Vi har måttet rydde veien, mens Solberg har bedre kjøreforhold, sier Loeb til WRC-radio.

Henning Solberg har store problemer etter å ha rullet rundt på den første fartsprøven, og taper voldsomt med tid. Han kjører i mål tre minutter og 25 sekunder bak lillebror.

- Vi traff en stein på den første fartsprøven, og plutselig rullet vi rundt, forklarer han til WRC-radio.

Reporteren rapporterer at vinduet på førersiden nærmest har falt av, og mener bilen til Henning ser ut som Sahara-ørkenen.

- De stakkars guttene, utbryter han.

Henning hoster mye, men forsikrer at han er OK.

SS 1 - Alfaro 1

Petter får en drømmestart med sin nye bil. Han vinner den 23,5 kilometer lange etappen 2,9 sekunder foran Sebastian Loeb. Stallkamerat Chris Atkinson kniper tredjeplassen, 5,9 sekunder bak.

Langt verre går det for Henning Solberg, som ble nummer tre i Rally Norway. Han kjørte av veien, og bilen rullet rundt.

Ifølge WRC-radio kan han ha sluppet unna uhellet med skrekken. Bilen skal ikke ha blitt så alvorlig skadet at han må bryte, men det skal være et stort hull i siden, og skadene på førersiden er langt verre enn ellers på bilen.

Grunnet uhellet er Henning tre og et halvt minutt bak lillebror etter den første fartsprøven.

Petter Solberg er optimist foran helgens Rally Mexico. Spydeberg-gutten er svært fornøyd med sin nye Subaru Impreza, som forhåpentligvis betyr slutten på de mange problemene som har forfulgt ham.

- Det er lenge siden jeg hadde det så moro i en bil. Nå kan jeg leke og holde på igjen. For hele teamet og meg er det

først nå sesongen virkelig begynner, sa Solberg nylig.

Torsdag var han tredje raskest på shakedown - og kanskje kan Petter Solberg for første gang på lenge kjempe om seieren.

<B>SLITER MED SAND</B> Henning Solbergs bil tar inn mye sand etter uhellet på første fartsprøve, og både han og kartleser Cato Menkerud har pusteproblemer.