En stemme til Tufte IL

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DET Tufte IL spiller den aller dårligste fotballen for fulle tribuner Norge rundt, inviterer vi deg til å bli med på å gi en stemme til klubben i ditt hjerte.

Tufte-gutta er ikke med der. Historien om våre felles gymtraumer og tidenes TV-kavalkade av kløneri, var opprinnelig en vellykket annonsekampanje for lotto fra Norsk Tipping. Slik hører ikke landets mest populære idrettslag til de rundt 7 600 forskjellige klubbene i Norges Idrettsforbund, men ellers hører alt med.

Tufte IL er drømmen om det perfekte fellesskap.

I LOTTO-REKLAMEN var budskapet det stikk motsatte. Der var det Tufte-keeperen som med alle sine nye premiepenger kunne kjøpe seg lykke, og lykken for ham var å skaffe den danske fantommålmannen Peter Schmeichel til laget.

Ironisk nok handler suksessen i den nye Tufte-versjonen om gledene du ikke får kjøpt.

Har du tenkt på hvorfor du er blitt så glad i gutta i denne realityserien? Er det den barnlige totale ærligheten i det de nærmer seg fysiske utskeielser de vet de ikke behersker, eller er det fordi spillerne i Tuftes lille treningsverden bare har godhet for hverandre?

DET SISTE er en befriende tilnærming til det å være sammen.

Der vi de siste åra i realityserie etter realityserie er kommet nær det ondeste i oss gjennom zoomingen på intrigene, det falske spillet og utstøtingen, viser Tufte-treningene den menneskelige kontrasten.

Her får den voksne mannen med høydeskrekk hjelp av alle til å slippe seg over barrieren og ned de to meterne til bakken. Her er alle forsøk egentlig bra nok fordi resten ser at den som prøver utfordrer egne grenser, og her ender hele gruppa opp på laget som møter seriemester Vålerenga.

SLIK BLIR det ikke dvergkasting eller andre stusslige sirkusøvelser i Valhall i dag. Det er ikke lytene eller kløneriet som gjør gjør at Tufte snart fortsetter å spille for et utsolgt Viking Stadion, men den samhørigheten vi kjenner for disse gutta til tross for at vi tilfeldigvis ble valgt før til lagene på gymmen.

Filmen om Tufte IL handler ikke om fotball eller kropp, men om helhet. Det er derfor den handler om oss.

IDEELT SETT er det slik vi ønsker å ha alle fellesskapene våre. Siden Norges Idrettsforbund er den som organiserer flest fellesskap , er Tufte-suksessen en påminnelse til idrettsledere landet rundt om verdier.

Det kommer neppe som noe sjokk.

Den siste store undersøkelsen om hvilken idrett folk vil ha, viste en overveldende støtte til prioritering av sosiale fellesskap i stedet for ren konkurranse. Altså mer av det som ikke kan måles med klokker eller i scoringsprotokoller.

VI SÅ mange av disse sosiale kvalitetene da vi delte ut premier til vinnerne av avstemningen i fjor. Da var vi på bygdefest på Hemnes i Nordland, droppet innom ungdomskvelden på østkanten i Stavanger der IL Brodd hadde inviterte alle med på leken, sto ute på Ullevaal-matta foran den formidable VIF-Klanen og besøkte en guttegjeng i klubben Godfoten i Bergen.

De hadde begynt å spille fotball igjen som 20-åringer fordi de savnet kameratskapet fra guttelagene. Det gjaldt å finne tilbake.

I BESTE fall er det slike røtter til idrett som gjør at du blir med på avstemningen Klubben i mitt hjerte.

Det er i hvert fall dette avstemningen dreier seg om.

I løpet av daglige reportasjer vil vi vise den gode hverdagen fra norsk idrett; den som preger og former oss til det å passe på hverandre.

En stemme til Tufte IL, altså.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer