- En stikkende smerte, hver gang Brann taper

Pappan til til Pondus har valgt. Stem fram din klubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Brann har i noen dager ledet klubben i mitt hjerte-avstemningen i sin kategori. Vi spurte Frode Øverli om hvem som er laget hans.

Svaret var enkelt og greit: «Brann selvfølgelig».

Pondus-pappa, Frode Øverli, er en ivrig og engasjert brannsupporter. Men hvorfor? Under ser du Øverlis egne skildringer om det å være fotballsupporter:

«Du skal være i overkant ussel for å prøve å sno deg unna fotballaget fra ditt eget hjemsted. Enkelte ting bare goes with the territory.

Noen av oss ser dagens lys i Barcelona, i Madrid, Milan, Torino, ja, sågar i Trondhjem. Jeg kom til verden på kvinneklinikken i Bergen. Takk for den, mamma!

I dåpsgave fikk jeg en klubb som ikke akkurat har samlet veldig mange pokaler i løpet av mine 37 første somrer. Mest sannsynlig har de klart å rote vekk noen, på et julebord eller en firmatur.

Så hvorfor er jeg Brannsupporter? Hvorfor er noen fotballsupportere i det hele tatt? Det er jo som oftest snakk om elleve vilt fremmede og overbetalte menn vi heier fram til seier. Eller sure tap mot et eller annet drittlag fra et lite fillested uten veiforbindelse.

Jeg har faktisk ingen god forklaring. Men jeg føler uansett en ubeskrivelig fryd hver gang Brann vinner og en stikkende smerte, ikke ulikt et mildt infarkt, hver gang de taper. Det er Brann for alltid, uansett hvor mange gull som havner i Trondhjem. Eller Oslo. Eller på andre små fillesteder uten veiforbindelse.

Illustrasjon: FRODE ØVERLI
Illustrasjon: FRODE ØVERLI Vis mer

For vi e\' så god at det går nesten ikkje an! Heia Brann!»

11 klubber premieres

Med en uke igjen av klubben i mitt hjerte-avstemningen er det kommet inn 65 000 stemmer. Klubber fra nord til sør oppfordrer folk til å stemme.

De linker på hjemmesider, og annonserer i aviser. Prøver iherdig å bli vinner av sportsutstyr fra Adidas for tusenvis av kroner. Har klubben din gjort det samme?

Det er ikke bare de største klubbene som kan vinne. Bidrar du til at klubben din får over 100 stemmer, kan klubben bli trukket ut som en av tre vinnere av sportsutstyr for 25 000 kroner hver.

Tilsammen skal det deles ut sportsutstyr til en verdi av 400 000 kroner, og premien skal deles mellom 11 klubber.

Fjoråret

Fjorårets vinnere har tydeligvis fått mye ut av premien fra i fjor. Brodd IL vant 100 000 kroner og har kjøpt jakker til alle sine frivillige hjelpere. I tillegg har de kjøpt en prosjektor for å samle medlemmene til landskamp på storskjerm.

Hemnes IL, Vålerenga Fotball og kompisgjengen i Godfoten FK ble vinnere i sine kategorier. Også i år ligger de tre klubbene høyt oppe.

Er det noen som kan slå klubbene i år, eller smiler de seg seirende ut av årets avstemning?

VM-ballen

Rett etter avstemningen presenterer Adidas den nye VM-ballen som skal brukes i Tyskland til sommeren. Vi velger ut en fotballklubb som får 20 000 kroner til å skaffe seg disse ballene.

Status

Fredagens første statusoppdateringer er som følger:

«Fleridrettslag over 500 medlemmer»: NTNUI leder fortsatt gruppen, med 2811 stemmer. På en god andreplass kommer Oslostudentenes IK med sine 1134 stemmer.

«Fleridrettslag under 500 medlemmer»: Dalselv IL på første med 461 stemmer, og Hemnes IL på andreplass med 412 stemmer.

«Spesialidrettslag over 100 medlemmer»: Pondus-pappas lag, Brann, har 3428 stemmer, og Rosenborg Ballklubb ligger på en sterk andreplass med 2765 stemmer.

«Spesialidrettslag under 100 medlemmer»: Her stiller FK Skruknott og Vembli FK mot hverandre. De har henholdsvis 1282 og 774 stemmer, og mobiliserer alle de kjenner til å stemme.

GRATULERER: Pondus gratulerer Donald Duck. Kommer Frode Øverli til å gratulere Brannneste sesong?
10-ÅR: Frode Øverli hadde nylig 10-års jubileum for sin tegneseriefigur, Pondus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer