- En stjerne er født

Norge er fortsatt en B-nasjon i ishockey etter tapet mot Hviterussland. Men en ny norsk stjerne er i det minste født under VM: Patrick Thoresen (21).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VM-debutanten har vært en liten sensasjon i mesterskapet på hjemmebane, og midt i skuffelsen over at opprykksdrømmen brast finner hockeyekspertene en liten trøst i at en «ny norsk stjerne er født».

Det er ordene tidligere landslagskeeper Jim Marthinsen - Viasats ekspertkommentator under B-VM - bruker om den målfarlige løperen.

- Hele førsterekka med Patrick, Øystein Olsen og Tore Vikingstad har vært bra. Men Patrick var helt klart Norges beste turneringen sett under ett. Han hadde fortjent å få vise seg fram blant de beste i A-VM neste år, framfor i bakgården som B-VM tross alt er, sier «Jimmer'n» til Dagbladet.

KAMPFAKTA

Ishockey-VM 1. divisjon, gruppe A

Hviterussland- Norge 5- 2 (2- 2, 1- 0, 2- 0).

- Ærlig forsøk

Patrick var naturligvis skuffet etter 2-5 nederlaget i går. Det hele startet så bra: Fra liggende posisjon kriget Patrick Norge opp i 1- 0-ledelse allerede etter drøye fire minutter. Men igjen ble Norge felt på grunn av sin store akilleshæl:

Ineffektiviteten foran mål. Norge vant skuddstatistikken hele 35- 23.

- Hviterussland var litt bedre enn oss i dag, men vi gjorde iallfall et ærlig forsøk, sier Patrick Thoresen til Dagbladet.

Unødvendige utvisninger har også vært et dyrt problem. I går scoret hviterusserne to av sine fire første mål mens Norge var i undertall.

Målfarlig

- Vi hadde mange muligheter til å gå opp til 3- 2, men vi slipper inn for enkle baklengsmål, mens vi misser på gode muligheter. Likevel synes jeg gutta viste en heltemodig innsats, sier Roy Johansen. Med høyt tempo og herlig innstilling så ikke Patrick ut som noen VM-debutant. Og spesielt ikke på poengtoppen i VM:

Med ni poeng i VM (fire mål og fem assists) delte han den norske poengtoppen i VM med Øystein Olsen (6 mål og tre assists).

Patrick spilte for det allsvenske laget Mörrum denne sesongen, men er klar for Shampos klubb Djurgården i toppdivisjonen kommende sesong.

- Skal opp

Sjøl er Patrick fornøyd med VM-debuten.

- Det er surt at vi ikke klarte jobben, men for min egen del har det gått veldig bra. Så har jeg også fått mye hjelp av rekkekameratene mine, de skal ha mye av æren for min suksess. Foran VM neste år må vi alle jobbe mer med å få ut det lille ekstra. Da skal vi opp i A-pulja.

NB! Øystein Olsen ble som eneste nordmann plukket ut på VMs All Star lag.

TRØSTEKLEMMEN: Patrick Thoresen får trøst av samboeren Monica Høystad (22) og datteren Mathilde (13 måneder) etter at opprykkskampen mot Hviterussland endte i tap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer