-  En stjernesmell

Tore Ruud Hofstad (26) hadde et marerittløp på sin favorittdistanse i går.

I Kuusamo 27. november tok hurdølen sin første verdenscupseier i karrieren. På 15 km fri. I går gikk han igjen favorittdistansen i kanadiske Cannmore. Det gikk helt galt. 26-åringen havnet helt nede på 33. plass - dårligst av nordmennene - og over halvannet minutt bak vinneren Pietro Piller Cottrer fra Italia.

-  Det var en kombinasjon av at jeg ikke hadde dagen, og at jeg ikke hadde kjempegode ski. Hvis du ikke har dagen, så blir du fort nummer 30, sier Tore Ruud Hofstad til Dagbladet.

Høy puls

Skigutta har nå vært i høyden i Canada i to og en halv uke. Et opphold der Ruud Hofstad ikke har følt seg helt i slag.

-  Jeg har ikke vært i kjempeform her borte. Jeg har vært litt sløv i kroppen og hatt litt høy puls, forteller 26-åringen.

Landslaget drar hjem til Norge i dag. Neste renn er ikke før i nyttårshelgen. Ruud Hofstad er ikke bekymret for formen.

-  Jeg vet at hvis jeg har en god dag, gode ski og at løypa passer meg, så kan jeg være oppe i toppen igjen. Jeg er ikke fryktelig bekymret, sier han.

Landslagstrener Krister Sørgård forklarer 33. plassen delvis med nivået i herrelangrenn.

-  Kombinasjonen av en dårlig dag og ikke helt topp ski gjør at han får en stjernesmell. Fra 1. til 33. plass kan skje. Se på tyskerne Teichmann, Filbrich og Sommerfeldt (nr. 25, 26 og 27) i dag. Har du ikke dagen, så raser du fort nedover på lista, sier landslagstrener Krister Sørgård til Dagbladet.

-  Ikke bra nok

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen var krystallklar i sin dom i går.

-  Tore bruker ikke å svinge slik. Han skuffer veldig. Det er ikke bra nok. Han skal være med å kjempe om pallplass på favorittdistansen sin, sier sportssjef Bjørnar Håkensmoen til Dagbladet.

-  Men sånn skjer. Tyskerne hadde en samling der nede de også, påpeker Håkensmoen.

For selv om Norges antatt beste fristilsløper sviktet i går, var det nok av andre lyspunkter. Jan Egil Andresen (nr. 5) åpnet fornuftig i de tøffe løypene fra Calgary-OL i 1988. Det fikk han betalt for.

-  Vi er veldig fornøyd med Jan Egil. Det var fire plusser i dag. Hadde vi vært på pallen, så hadde vi vært helt fornøyd, sier landslagstrener Sørgård.

SKUFFET: Tore Ruud Hofstad.