Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En stopper for Huth

John Terry satte en effektiv stopper. Dermed lever Chelseas drøm om fire titler videre.

(Dagbladet.no): John Terry ser neppe mye på håndball-VM i Tunisia.

Men Chelseas kaptein brukte likevel et triks den norske strekkongen Frank Løke ville vært stolt av da Robert Huth nikket Chelsea opp i en tidlig ledelse mot Birmingham.

- Det er ikke noe vi har planlagt på trening. Robert og jeg sa bare til hverandre at en tar ballen og en tar mannen, forklarte en strålende fornøyd John Terry til Sky Sports etter kampen.

Vi kan forklare: Damien Duff slo en corner inn i Birmingham-feltet. Robert Huth og John Terry gikk begge mot ballen, før Terry plutselig satte en effektiv stopper for Birminghams Martin Taylor.

Dermed kunne Huth gå uhindret opp og stange inn 1-0.

Ikke helt etter regelboka, altså.

Med Chelsea-ledelse etter seks minutter virket kampen allerede avgjort. De suverene londonerne virket totalt overlegne i sin åttende kamp i januar - før pause. De sju forrige kampene i årets første måned har endt med seks seire og en uavgjort. Kun hjemme mot Manchester United i ligacupen har det ikke blitt seier.

Men Birmingham utfordret dårlige odds etter pause og leverte truet regelrett Chelsea.

APELL: Robert Huth blir gratulert av lagkameratene etter å ha ført Chelsea opp i ledelsen. Martin Taylor prøver å overbevise dommer Mike Dean om å anullere målet på grunn av John Terrys blokk. Foto: Reuters
APELL: Robert Huth blir gratulert av lagkameratene etter å ha ført Chelsea opp i ledelsen. Martin Taylor prøver å overbevise dommer Mike Dean om å anullere målet på grunn av John Terrys blokk. Foto: Reuters Vis mer

- Vi spilte veldig, veldig, veldig bra i første omgang. Vi skulle ha ledet med ter eller fire mål, vi spilte fantastisk fotball, sier manager Jose Mourinho.

Men:

- I andre omgang var vi tilsvarende dårlgie. Og det utnyttet Birmingham, sier portugiseren.

Birminghams manager Steve Bruce var enig med sin portugisiske kollega, og var godt fornøyd med andreomgangen til gutta sine.

- Vi lå under 1-0 etter seks minutter, noe som er det siste du ønsker mot Chelsea. Men vi spilte glimrende etter pause, sier Bruce, som innrømmer at han føler Chelseas første mål var bittert å slippe inn.

- Vi føler oss litt snytt. Det er et trekk rett fra dødballtrening. Fair play av Chelsea, for all del. Huth og Terry gjennomførte trekket helt perfekt, sier Bruce lakonisk.

Ti minutter før slutt kom også blokkspiller John Terry på scoringslista. Et følsomt innlegg fra Frank Lampard ble nikket kontant i mål. Dermed er Chelsea vidre til femte runde i FA-cupen og henger fortsatt med i kampen om fire titler.

- Det er fortsatt en lang vei å gå. Så mange kamper skal spilles, så vi må ta det som det kommer. I dag var det FA-cupen, til uka er det Blackburn borte i serien, konkluderte kaptein Terry.

KALD: Chelsea-eier Roman Abramovitch.