Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En stor bonus med ett poeng på en dårlig dag

Solskjær fornøyd etter 0-0 borte mot Odd.

SKIEN (Dagbladet): Odd Grenland - Molde 0-0.

For første av fire ganger denne høsten fikk Molde kjenne på hvordan det er å omstille seg fra europacupfotball på torsdagskvelden til tippeligakamp påfølgende søndag.

Ole Gunnar Solskjær har en tropp som trolig de fleste av hans trenerkolleger i norsk toppfotball misunner, men med et tettere kampprogram enn samtlige av sine konkurrentere - minus Rosenborg - trenger Molde-manageren bredde, og mange må være forberedte på å gjøre en jobb i ukene som kommer.

- Du er aldri trygg, fordi det er minst tre mann på over 190 som alltid gir deg trøbbel på dødball. Norske lag er godt organiserte på dødball, mens vi har valgt en annen profil med mindre tekniske, hurtige spillere. Da er det greit å reise herfra med ett poeng på en dårlig dag, i hvert fall etter en dårlig annen omgang. Det er en stor bonus, sier Solskjær til Dagbladet.

Faktisk har moldenserne aldri vunnet på bortebane i Telemark. De 11 foregående møtene hadde endt med seks Odd-seierer og fem uavgjorte kamper.

Mot et Odd-lag ute etter å revansjere et pinlig hjemmetap mot Stabæk forrige helg hadde Solskjær gjort fire endringer på laget som tapte 1-2 i Parken mot FCK.

Det betød at toppscorer Davy Claude Angan startet på benken. Det samme gjorde Mattias Moström, mens Magne Hoseth, som måtte ut med skade i første omgang mot gamleklubben i København, og Daniel Berg Hestad ikke var med i troppen. I tillegg knytter det seg spørsmålstegn ved tilstanden til Magnus Wolff Eikrem. Midtbanedirigenten fikk bevilget noen dager fri for å hente seg inn etter tøff kampbelastning for klubb- og landslag den siste tida.

- Det er bevisst at spillere ikke kan spille i evigheter uten hvile. Det er min oppgave å passe på, sier Solskjær til Dagbladet. Han var særlig fornøyd med måten Angan-erstatter Daniel Chima Chukwu kjempet på topp og hvordan Emmanuel Ekpo styrte midtbanen i de 64 minuttene han spilte etter et lengre skadeavbrekk.

FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med det ene poenget. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIX
FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med det ene poenget. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB SCANPIX Vis mer

Samtidig erkjenner han at det er en utfordring å holde hele troppen i gang når det plutselig dukker opp intensive perioder utover høsten etter et relativt overkommelig kampprogram tidlig i sesongen.

- Jeg synes vi i Norge må bli flinkere til å øve mer på å spille midtukekamper, få flere midtukekamper tidlig. Da slipper vi at vi går fra midten av mars til desember. Legg inn noen midtukekamper, to-tre er nok. Når du har 18-20 gode fotballspillere, og det er det mange lag som har når du teller opp, og du de første to månedene bare én kamp i uka er ikke det nok. Når heller ikke 2. Divisjon har begynt, så får du ikke matchet dem der heller, sier en engasjert Solskjær.

Gjerrige Erstatterne fikk det vanskelig i Skien, for vertene var på langt nær like gavmilde bakover som det de var i første omgang mot Stabæk sist. Tuftet på solid defensiv organisering, fikk de tidlig kampen inn i sitt spor, og holdt Moldes sjanseskaping på et minimum.

- Vi spilte ikke så dårlig mot Stabæk, men havnet under med en gang, og da ble vi stressa. Problemet i dag, som mot Stabæk, er at vi har mange sjanser, men scorer ikke nok mål. Vi har mistet den evnen, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagbladet.

- Prestasjonen er veldig bra, så jeg er veldig fornøyd med laget. Det er fin erfaring for de unge spillerne våre å spille mot det beste laget i Norge. Vi har slått Godset og burde slått Molde, så det er bra. Men med Torgeir Børven solgt og Simen Brenne ute, er vi uten de to som har scoret mest mål for oss. Vi er ikke målfarlige nok, utdyper Fagermo.

Samtidig var Dag-Eilev Fagermos menn innstilte på å ta de mulighetene som bød seg andre vei, og da fortrinnsvis på dødball.

10 minutter var spilt da Niklas Gunnarsson kom til en gedigen mulighet til å sende Odd i føringen da Fredrik Semb forlenget Herolind Shalas presise frispark, men headingen var ikke bedre plassert enn at Espen Bugge Pettersen rakk å komme seg ned og slå ballen unna til et hjørnespark.

Sjansefattig Det var langt mellom de offensive høydepunktene på Skagerak Arena, og de få som kom, var det hjemmelaget som skapte, som etter 26 minutter da Frode Johnsen stusset igjennom Mattias Andersson som klinket til på direkten. Men igjen var Bugge våkent med på notene og avklarte til corner.

På overtid av første omgang var imidlertid landslagskeeperen ikke i nærheten av å ha kontroll da lagkameratene ga Frode Johnsen fritt leide på et hjørnespark. Det er vansligvis ensbetydende med å be om trøbbel, men den hodesterke veteranen traff ikke mellom stengene.

Annen omgang ble enda mer hendelsesfattig enn den første, og begrenset seg stort sett til spede avslutningsforsøk fra distanse, men Odd maktet å mobilisere til en aldri så liten sluttoffensiv de siste ti minuttene.

En aktiv Jone Samuelsen burde kanskje truffet bedre da han ble frispilt på høyresida, men vinkelen ble vanskelig, og forklarer kanskje hvorfor avslutningen gikk tvers igjennom hele feltet.

Like etter kom Frode Johnsen nær da Espen Bugge Pettersen feilberegnet ballbanen på et hjørnespark, men ble reddet av innbytter Mattias Moström, som stoppet forsøket med magen.

Moldes beste mulighet kom med drøyt tre minutter igjen å spille da Davy Claude Angan spilte fram Moström på høyresida. Innlegget mot Daniel Chima Chukwu på bakre stolpe var presist og nigerianeren fikk gå opp relativt uforstyrret, men traff dårlig og ballen endte i fanget på André Hansen.

Likevel var det Odd som avsluttet sterkest. På overtid så Herolind Shala ut til å ha sendt i vei et skudd med lovende retning, men forsøket ble blokkert, og i neste bølge fikk Adem Güven en fot på en stuss fra Frode Johnsen, men klarte ikke få ballen på mål.

- Det var en slitekamp. Jeg syns vi jobber og står på bra. Det ble mye slit i dag, sier Molde-spiller Jo Inget Berget etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media