Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En stor dag for norsk fotball

Terje Hauge skal dømme mesterligafinalen 17. mai.

(Dagbladet.no): I helga sprakk nyheten om at Terje Hauge skal dømme finalen i Champions League mellom Arsenal og Barcelona på onsdag.

I dag er nyheten offisiell, og Hauge er meget begeistret.

- Dette er litt ufattelig. Det er ingen tvil om at dette blir høydepunktet i karrieren, sier en oppstemt Terje Hauge til adressa.no.

Norges Fotballforbunds (NFF) dommersjef Rune Pedersen går enda lenger.

- Dette er en stor dag for norsk fotball, og norske fotballinteresserte bør feire dette så vel som 17. mai, sier han til Dagbladet.no.

Ikke til VM

De to som skal vifte med oransje og gule i stedet for røde, hvite og blå flagg på 17. mai, er Steinar Holvik (Sandane) og Ole Herman Borgen (Vestfossen). Tom Henning Øvrebø (Nordstrand) blir fjerdedommer.

- Begge lagene spiller fantastisk fotball, og det blir en opplevelse å få bidra til at dette blir en så god kamp som mulig, sier Hauge.

GJENSYN MED BARCA: Terje Hauge dømte Barcelona mot Chelsea i åttedelsfinalen i Champions League tidligere i år. Foto: AP/Scanpix
GJENSYN MED BARCA: Terje Hauge dømte Barcelona mot Chelsea i åttedelsfinalen i Champions League tidligere i år. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Olsvik-dommeren kom ikke med til VM. Det ble tent et nytt håp i forbindelse med den italienske dommerskandalen.

Men det blir ikke norsk VM-deltakelse i Tyskland.

- VM-toget er gått. I forbindelse med rotet med dommere og kampfiksing i Italia er nye reserver tatt ut, men vi er ikke blant dem, sier Hauge.

Dømte Barcelona mot Chelsea

Tildelelsen av Champions League-finalen er imidlertid en stor anerkjennelse av den norske dommerkvartetteten. Rune Pedersen mener også det er et godt tegn for den norske dommerstanden generelt.

- Dette bør få noen hver til å tenke seg om. Selv om det blir gjort tabber, har vi dommere i toppklasse, understreker han, og tillegger at Hauges suksess kan virke positivt på dommerrekrutteringen.

Tidligere i vår dømte Hauge Champions League-oppgjøret mellom Chelsea og nettopp Barcelona. Da raste manager José Mourinho mot ham etter at Hauge viste ut Asier Del Horno.

Nordmannen har tidligere dømt både i EM og VM, og han har også dømt et Champions League-semifinale.

- En stor dag for norsk fotball
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media