SUVERENE SKISKYTTERJENTER: Hilde Fenne, Ann Kristin Aafedt Flatland, Synnøve Solemdal og Tora Berger jubler for verdenscupseieren i går. Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT
SUVERENE SKISKYTTERJENTER: Hilde Fenne, Ann Kristin Aafedt Flatland, Synnøve Solemdal og Tora Berger jubler for verdenscupseieren i går. Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERTVis mer

- En stor fordel å være mamma

Ann Kristin Aafedt Flatland tror lille Anne kan gjøre henne enda bedre.

(Dagbladet): Ann Kristin Flatland droppet hele forrige sesong da det ble klart at hun skulle få barn, og returen til verdenscupsirkuset kom fortere enn hun hadde forventet.

I går kveld grep hun sjansen med begge skihansker da hun fikk plass på Norges stafettlag i Ruhpolding, og leverte en bunnsolid andreetappe da jentene gikk inn til overlegen seier.

30-åringen mener det å bli mamma kan bli en stor fordel for skiskytterkarrieren.

Superhobby
- For min del er det veldig positivt, sier Ann Kristin Aafedt Flatland til Dagbladet.

- Jeg liker å ha ting å holde på med hele tiden, og i verdenscuplivet er det lange dager. Da er det godt å ha andre ting å ta seg av, sier hun.

- En slags superhobby?

- Ja, bare at jeg aldri kan slutte med den, sier Flatland og ler.

TILBAKE: Ann Kristin Aafedt Flatland var kjempefornøyd etter comebacket i verdenscupen. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TILBAKE: Ann Kristin Aafedt Flatland var kjempefornøyd etter comebacket i verdenscupen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Tora Berger avsluttet den norske maktdemonstrasjonen med ti av ti blinker i forrykende tempo i går, og Norge var til slutt nesten minuttet foran Russland i mål.

Ikke helt VM-form
Aafedt Flatland gleder seg over å være tilbake.

- Jeg var veldig spent på forhånd, jeg hadde jo ikke forventet å få gå stafett allerede. Men jeg har skutt veldig bra i det siste, og hadde store forventninger til å kunne gjøre det også i dag. Fysisk er jeg der jeg forventer å være, selv om jeg kjenner jeg ikke er helt der jeg var da jeg tok pause, sier Flatland, som bare trengte ett ekstraskudd på to skytinger.

Hovedmålet hennes er fortsatt OL i Sotsji neste vinter, men prestasjonen i går må vel love godt også med tanke på VM-plass i Nove Mesto i februar?

- Det vet jeg ikke ennå, jeg får ta en ny vurdering om noen uker, se hvordan jeg føler meg. Det er viktig for meg at jeg viser og vet at jeg kan dra til VM i virkelig god form, sier Ann Kristin Aafedt Flatland til Dagbladet.