- En stor idrettsmann snakker også i motgang

Northug nektet å ha høre på landslagsledelsen.

BRØYTET SEG VEI: Heller ikke en time etter løpet ønsket Petter Northug å si et eneste ord til pressen etter den dramatiske avslutningen på 30-kilometeren, der en ødelagt stav en snau kilometer fra mål kan ha spolert et mulig gulløp.  Foto:ARNT E. FOLVIK
BRØYTET SEG VEI: Heller ikke en time etter løpet ønsket Petter Northug å si et eneste ord til pressen etter den dramatiske avslutningen på 30-kilometeren, der en ødelagt stav en snau kilometer fra mål kan ha spolert et mulig gulløp. Foto:ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| WHISTLER (Dagbladet): Petter Northug måtte hales ut til pressen etter den skuffende OL-debuten sin på mandag, da han med håpløse ski havnet helt nede på 41. plass på 15-kilometeren.

I dag, etter at gullvinner Marcus Hellner hadde ødelagt staven hans 700-800 meter fra mål, marsjerte 24-åringen på nytt rett forbi pressen uten å si et ord. Spørsmål som «hva skjedde med staven, Petter?» og «var det Hellner som brakk staven din?» ble bare møtt av et tomt blikk.

- Petter er for skuffet til å prate med pressen, forklarte sportssjef Åge Skinstad til Dagbladet.

På NRK ble landslagsledelsen refset av Thomas Alsgaard for å ikke fortelle Petter at han var nødt til å stille opp for pressen også når det gikk dårlig. Skinstad hevder imidlertid det ikke var dem det sto på.

- Hvis Thomas tror at vi ikke har gitt ham beskjed om det, får han kanskje tenke tilbake til sin egen karriere.   - Så Petter fikk beskjed om det?  

- Selvsagt gjorde han det, sier Skinstad.

Måtte tvinges

Dagbladet-kommentator Morten Pedersen var ikke nådig mot Northug da han lot være å forklare seg etter mandagens 15-kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer