- En stor karriere er forsøplet med grusomme øyeblikk

Tabbe-Gerrard avskrives i England.

TUNG KVELD: Steven Gerrard (t.v) var utrøstelig etter tapet mot kompisen Luis Suarez og Uruguay. Foto: AFP  / BEN STANSALL / NTB SCANPIX
TUNG KVELD: Steven Gerrard (t.v) var utrøstelig etter tapet mot kompisen Luis Suarez og Uruguay. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var en duknakket, bedrøvet og betuttet Steven Gerrard som møtte britisk presse etter Uruguay-tapet i natt.

34-åringen var selv nest sist på ballen, via hodet, da Luis Suarez dundret inn seiersmålet for søramerikanerne.

Dersom England offisielt blir utslått etter Costa Rica-kampen, har trolig kapteinen gjort sitt på landslaget  - etter 113 landskamper.

- Dette er ikke tiden for å snakke om min framtid. Jeg må legge vekk smerten og følelsen jeg har, og se hva som skjer de neste fire-fem dagene, sier Gerrard og legger til:

- Hvis vi går ut i gruppespillet blir det en personlig nedtur for meg og laget.

Straffet hardt Han feilberegnet headingen i går og bommet også på en takling før Suarez ga Uruguay 1-0 i går. Han tar selvkritikk på seiersmålet.

- På det andre prøvde jeg å treffe skikkelig, men jeg klarte det ikke. Jeg ble straffet hardt for det, sier Gerrard.

Det var en glipp, akkurat som da han sklei på Anfield og ga Chelsea målet som avgjorde toppkampen i april. Det målet var sterkt delaktig i at Liverpool bare ble serietoer i Premier League.

I går røk mest sannsynlig VM-avansementet, mye takket være Gerrard.

- Vi slapp inn to lette mål og vi må ta ansvar for det som lag, sier England-kapteinen.

Ikke syndebukk At 34-åringen legges opp med tre løver på brystet tas for gitt i engelsk presse i dag. BBC skriver at Gerrard hadde en miserabel kveld, og stiller spørsmålet om han bør legge opp.

- Han var utvitende delaktig i begge baklengsmålene. Som 34-åring er det tvilsomt om han holder England-nivå om to år.

DUELL: Da Gerrard nikket ballen bakover havnet den hos Luis Suarez, som plutselig ikke var offside likevel. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh / NTB SCANPIX
DUELL: Da Gerrard nikket ballen bakover havnet den hos Luis Suarez, som plutselig ikke var offside likevel. Foto: REUTERS/Laszlo Balogh / NTB SCANPIX Vis mer

Statskanalen legger til at Gerrard fortjener respekt, ikke syndebukk-stempel etter mange år på toppnivå.

- Men det blir ingen overraskelse dersom han gir seg på landslaget og fokuserer på sitt elskede Liverpool.

Sju forferdelige uker The Guardian synes synd på Gerrard .

- Det har vært sju forferdelig uker for Steven Gerrard. Han sklei mot Chelsea og han nikket mot Uruguay. Begge ganger ble det avgjørende.

Daily Telegraph er inne på det samme.

- Gerrard har opplevd en hjerteskjærende vår og sommer. En stor karriere er blitt forsøplet med grusomme øyeblikk.

Sjefsskribenten konkluderer med at tabbene vil hjemsøke Gerrard i evig tid.

Grusom slutt - Det smerter alle med litt empati å fortelle at Gerrard la opp begge målene for lagkameraten sin (Suarez), mens han egen tid i England-trøya får en grusom slutt.

Daily Mail lurer ikke på om Gerrard legger opp, de spør rett og slett hvem som skal erstatte kapteinen på England-laget.

- Hvis han håpet VM skulle ta vekk smerten han følte etter Liverpools tittel-glipp, så ender han opp skuffet.

Etter tapet i går var Gerrard klar på at England vil gi alt så lenge det er håp - om enn veldig lite (bare åtte prosent ifølge Norsk Regnesentral).

Klem fra Suarez - Italia er et fantastisk lag, som kan vinne begge kampene sine. Men dette er halmstrå for oss, det er ikke en VM-posisjon vi ønsker å være i. Vi ønsket ikke dette da turneringen startet. Det er for øyeblikket veldig vanskelig.

Han fikk klem av Liverpool-kompis Suarez ute på banen etter matchen. Samt trøstende ord.

TRØST: «Du er den beste jeg har spilt med», var orden fra Suarez til Gerrard etter matchen. Foto: EPA / DIEGO AZUBEL / NTB SCANPIX
TRØST: «Du er den beste jeg har spilt med», var orden fra Suarez til Gerrard etter matchen. Foto: EPA / DIEGO AZUBEL / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg sa til ham at han må bare fortsette. Han er den beste spilleren jeg har vært ute på banen med, sier Suarez.

- Dette var bare et uheldig øyeblikk for han. Jeg liker ikke at han er lei seg. Jeg sa «bare fortsett, glem denne kampen, du er en av de beste».

Dessuten er det ikke noe nytt at England taper i VM, de har ikke vunnet turneringen siden 1966.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer