Holund ble far:

- En stor påkjenning

Langrennsløper Hans Christer Holund ble satt ut av fødselen til sin førstefødte sønn.

PAPPA: Den nybakte faren Hans Christer Holund smilte omkapp med sola under samlingen for langrennsherrene i Oslo til tross for at han plages med en skulderskade. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
PAPPA: Den nybakte faren Hans Christer Holund smilte omkapp med sola under samlingen for langrennsherrene i Oslo til tross for at han plages med en skulderskade. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HOLMENKOLLEN (DAGBLADET): På dagen to uker etter at Hans Christer Holund ble far for første gang møtte verdensmesteren Dagbladet etter en økt med landslaget i nasjonalanlegget.

Smilende omkapp med sola forteller Holund om at fødselen gjorde større inntrykk enn han hadde sett for seg.

- Jeg tenkte at selve fødselen skulle gå greit. Det er ikke så mye jeg får gjort uansett, men det ble litt heftigere enn jeg så for meg. Det er dama som gjør jobben på en måte, men det var en stor påkjenning og mye følelser inne i bildet, forteller den nybakte faren til Dagbladet.

Tiden i etterkant av fødselen skal ha gått greit og sønnen Håkon skal være av den snille og greie typen. Likevel er det andre deler av familien som har fått kjenne på mer kamp om oppmerksomheten i det Holundske hjem.

- Jeg har jo en hund som har blitt litt sjalu på barnet, men det begynner å gå seg til nå. Det blir nok bra, sier Holund.

Sover med ørepropper

Langslagstrener for herrene på allround-laget, Eirik Myhr Nossum, har hatt god erfaring de siste årene med løpere som har blitt fedre. I fjor hadde den nybakte faren, Pål Golberg, sin livs sesong da han vant Ski Tour-sammenlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer