Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Holund ble far:

- En stor påkjenning

Langrennsløper Hans Christer Holund ble satt ut av fødselen til sin førstefødte sønn.

PAPPA: Den nybakte faren Hans Christer Holund smilte omkapp med sola under samlingen for langrennsherrene i Oslo til tross for at han plages med en skulderskade. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
PAPPA: Den nybakte faren Hans Christer Holund smilte omkapp med sola under samlingen for langrennsherrene i Oslo til tross for at han plages med en skulderskade. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (DAGBLADET): På dagen to uker etter at Hans Christer Holund ble far for første gang møtte verdensmesteren Dagbladet etter en økt med landslaget i nasjonalanlegget.

Smilende omkapp med sola forteller Holund om at fødselen gjorde større inntrykk enn han hadde sett for seg.

- Jeg tenkte at selve fødselen skulle gå greit. Det er ikke så mye jeg får gjort uansett, men det ble litt heftigere enn jeg så for meg. Det er dama som gjør jobben på en måte, men det var en stor påkjenning og mye følelser inne i bildet, forteller den nybakte faren til Dagbladet.

Tiden i etterkant av fødselen skal ha gått greit og sønnen Håkon skal være av den snille og greie typen. Likevel er det andre deler av familien som har fått kjenne på mer kamp om oppmerksomheten i det Holundske hjem.

- Jeg har jo en hund som har blitt litt sjalu på barnet, men det begynner å gå seg til nå. Det blir nok bra, sier Holund.

Sover med ørepropper

Langslagstrener for herrene på allround-laget, Eirik Myhr Nossum, har hatt god erfaring de siste årene med løpere som har blitt fedre. I fjor hadde den nybakte faren, Pål Golberg, sin livs sesong da han vant Ski Tour-sammenlagt.

På spørsmål fra Dagbladet om han har merka at Holund har blitt litt prega av den nye tilværelsen, er langslagstreneren kontant i svaret:

- Neinei, det ser bra ut. Jeg har jo nettopp blitt pappa selv, så jeg vet litt hva det går i. Han ser fortsatt pigg ut og vi må huske på at Pål ble pappa i fjor og hadde sin beste sesong, så det der kan gå veldig fint, sier Nossum med glimt i øyet til Dagbladet.

Holund selv er optimist med tanke på «pappa-effekten» kommende vinter.

- Jeg må sørge for at jeg får sove nok, men jeg tror ikke det skal ha noe å si med tanke på trening og restitusjon så lenge jeg er nøye på de tinga der. Sånn som nå sover jeg med ørepropper og at han er i nærheten er bare koselig, forteller Holund.

- Sover du med ørepropper?

- Ja, men de dekker jo ikke all støy de proppene, så jeg våkner jo selv også, men akkurat nå er mor matfatet, så da er det nok ho som tar den største støyten, hvert fall nå i starten, humrer 31-åringen.

Trener alternativt

Foreløpig går det fint å kombinere papparollen med toppidrettslivet. Verre er en gammel skulderskade som har plaget ham i sesongoppkjøringen.

I 2016 gikk skulderen ut av ledd etter et fall på samling med landslaget i de italienske alper. Den gang valgte nittedølen å ikke operere skulderen og i vår slo han opp skaden igjen.

Derfor trente ikke Holund sammen med resten av langrennsgutta på samling i Oslo mandag, men skaden skal være under kontroll.

- Skulderen er på bedringens vei. Den plaga meg ganske mye for en måneds tid siden, men jeg har blitt gradvis bedre og nå har jeg fått kontroll på den og fått trent stort sett som jeg vil, forteller 31-åringen.

Holund forsikrer om at skaden ikke vil påvirke den kommende sesongen der nittedølen blant annet skal forsvare VM-gullet på femmila fra Seefeld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!