«En stor taktiker»

Tidenes alpingullgutt Kjetil Aamodt (29) sier han vil fortsette i hvert fall til 2006. Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl jubler: - Kjetil er uvurderlig i arbeidet med å bygge opp et nytt lag av unge alpinister.

Kjetil Aamodt har vært i den absolutte alpintoppen i mer enn et tiår og selv den beste østerriker kan bare drømme om å matche hans 14 mesterskapsmedaljer.

- Kjetil er uhyre nyttig å ha i et lag. Han innehar en unik toppidrettskompetanse, sier Bjørge Stensbøl til Dagbladet. Toppidrettssjefen blir bare mer og mer imponert over den komplette alpinisten.

Vil bruke Kjetil

- Vi vil selvfølgelig forsøke å trekke på Kjetil ved de anledninger vi har bruk for ham. Men det er en viktig balansegang her. For Kjetil må fokus på egen karriere fremdeles komme først, sier Stensbøl.

Hittil har det ikke vært tema å hanke inn Aamodt til arbeidsoppgaver i skiforbundet. Det vil trolig heller ikke komme på tale før gullgutten omsider legger skiene på hylla.

- Men innenfor laget vil han ha en viktig oppgave. For oss vil han kunne være verdifull i bakkant av sesongene. Det dreier seg rett og slett om å dra veksler på kompetansen hans - ikke bare med tanke på alpint. Kompetanseflyt på tvers av idrettsgrener har vært nøkkelen til norsk suksess i 90-åra, sier Stensbøl.

Gode egenskaper

Toppidrettssjefen vil «bastant hevde» at Kjetil Aamodt besitter de menneskelige egenskaper som skal til for å være en ledestjerne for unge og håpefulle alpinister.

- Uten de nødvendige menneskelige egenskapene, ville han aldri ha nådd så langt som toppidrettsutøver. Ikke bare er han rimelig komplett teknisk. Han er også en stor taktiker. Det viste han gjennom kombinasjonsseieren i går, sier Bjørge Stensbøl.

<B>IKKE DEN FØRSTE KAKA:</B> Pappa Finn Aamodt og Kjetil delte gullkaka i går. Det har blitt noen ved tidligere anledninger også.