- En storhet har gått bort

Turnlegenden Åge Storhaug er død, 74 år gammel.

HEDRET I 2009: Åge Storhaug mottok Kongens Fortjenstmedalje i gull på Slottet i 2009. Den tidligere turnmester ble hedret for sin store personlig innsats for norsk turn.   
Foto: Håkon Mosvold Larsen  / SCANPIX
HEDRET I 2009: Åge Storhaug mottok Kongens Fortjenstmedalje i gull på Slottet i 2009. Den tidligere turnmester ble hedret for sin store personlig innsats for norsk turn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Den tidligere turneren Åge Storhaug er død, 74 år gammel, bekrefter personer nær familien overfor NRK.

Storhaug, som er regnet som en av pionerene innen turnidretten i Norge, har de siste årene kjempet mot kreftsykdom.

Jærbuen tok sølv i EM i 1965, og vant seks strake nordiske mesterskap i perioden 1961-71. Han har også vunnet 14 kongepokaler.

Senere ble han landslagstrener, og han ledet Norges beste turnere i 11 år. De siste årene har han vært trener i Njård. I 2004 ble han utnevnt til æresmedlem i Norges Gymnastikk- og Turnforbund.

PROFIL: Åge Storhaug som 22-åring. Storhaug har hatt stor betydning for norsk turnidrett. ene.
Foto: Ivar Aaserud Aktuell / Scanpix
PROFIL: Åge Storhaug som 22-åring. Storhaug har hatt stor betydning for norsk turnidrett. ene. Foto: Ivar Aaserud Aktuell / Scanpix Vis mer

- Han har betydd veldig mye for å synliggjøre turnidretten her til lands. Åges konkurranser var de første som ble vist på tv, og det henger fortsatt ved ham, sier generalsekretær i forbundet, Øistein Leren, til Dagbladet.

 -I ettertid har han vært en sentral person i Njård, og har betydd mye både sportslig og sosialt. Han har betydd mye for rekrutteringen i norsk turn. Det er en storhet som har gått bort, sier Leren.

I 2009 ble Åge Storhaug tildelt kongens fortjenstmedalje i gull for sitt arbeid i turn- og gymnastikkmiljøet.