En storhet på Lerkendal

Erik Hamrén holder foreløpig nivået til Nils Arne Eggen og Åge Hareide

INN PÅ LISTENE: Erik Hamrén har inntatt mange topplister etter Rosenborgs sterke sesongåpning i Tippeligaen denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
INN PÅ LISTENE: Erik Hamrén har inntatt mange topplister etter Rosenborgs sterke sesongåpning i Tippeligaen denne sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| JUNI OG BARE 16 serierunder er vanligvis ikke tida for den mest offisielle hyllest av trenerprestasjoner. Likevel går det såvidt an å sette Erik Hamrén sin drøyt halve sesong med RBK inn i en historisk sammenheng. For der er han blant de beste:

•• Både i antall poeng, antall kamper uten tap og færrest baklengsmål holder svensken nivået til de mest meritterte trenerne i norsk klubbfotball.

Det er statistikk det er lov å hygge seg med rundt Lerkendal bare timer etter at RBK viste sesongens ivrigste og flotteste angrepsfotball borte mot Vålerenga.

INNENFOR DEN NYE fotballtida i Norge som ble innledet med trøndernes seiersrekke fra 1992, må vi helt tilbake til Åge Hareides svært systematiske Rosenborg-utgave anno 2003 for å finne et lag som har tatt flere poeng på 16 kamper.

Dengang gikk diskusjonen i den innerste familien på Brakka om Hareides systematikk var i overkant kynisk for trøndernes fotballsmak, men selve prestasjonen er det ingen grunn til å diskutere. Åge Hareide som gikk i overkant utskjelt fra landslagsbenken sist høst, har gang på gang vist at han får mye ut av vidt forskjellige fotballmannskap. Det er derfor han holder en fin andreplass på lista over poengplukkere etter samme antall kamper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer