Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En støvel i fleisen

Ingen nasjoner kan følge i det støvelsporet Italia satte i Fotball-Europa i går kveld: to lag i Champions League-finalen. Juventus mot Milan.

Ikke nok med det:

 • Inter tapte semifinalen mot byrivalen Milan så marginalt som overhodet mulig tirsdag: på bortemålsregelen på sin egen hjemmebane...

  Men aller størst for tilhengere av italiensk fotball - og aller mest bemerkelsesverdig for fotballtilhengere generelt:

 • Juventus reduserte Real Madrid til en gjeng uharmoniske karer med dårlig utholdenhet og ganske slett konkurransementalitet.

  Beckham


  Laget som inntil i går kveld ble ansett som verdens beste - kanskje til og med tidenes beste - ble grusomt avslørt på lagets store svakhet:
 • Det defensive.

  Generelt på organiseringen, spesielt på farta sentralt i midtforsvaret. Og når elendigheten etter hvert toppes av den rustne moralen man av og til ser hos superstjerner som føler seg ydmyket, blir man fort sparket ut av selskap som dette.

  Med et støvelavtrykk i hekken - som igjen forplanter seg til en rekke krav og spekulasjoner om avganger og ankomster - og garantert dette:

 • David Beckham til Madrid.

  I går var det enkelt å se at engelskmannen kan gjøre en god jobb. Fordi Figo var elendig - også på straffesparket. Fordi Beckham har langt større defensive egenskaper - i tillegg til de åpenbare framover. Fordi innleggene fra høyresida var av semmer kvalitet. Og fordi mye tyder på at Real Madrid trenger litt friskt millionærblod.

  Skremt


  Mot lag flest har Real Madrid klart å skjule de defensive svakhetene med den enorme entusiasmen framover - kombinert med enkeltspillere som har skremt motstanderne bare de ropte etter ballen.

  Juventus hadde ikke frykten. Bare respekten. Men først og fremst trua på egne kvaliteter. Derfor tok de kommandoen fra start, trykte til i duellene, blokkerte sikten for Zidane - og sendte såpass mange folk framover på banen at Real måtte jage ballen mer enn de er vant til. Og mer enn de klarte å omstille seg til.

  Dermed kom også scoringene:

 • 1-0 (12.): David Trezeguet avsluttet angrepet han selv startet.
 • 2-0 (43): Del Piero fintet trege Hierro ned i en slags posisjon man i gamle dager brukte for å tøye ut hamstringen, og avsluttet med et lavt og kjapt skudd.
 • 3-0 (73): Nedved løp fra Reals svakeste lagdel, og skjøt et flott skudd til side for keeper fra utsida av 16-meteren.
 • Og så kampens mest dramatiske øyeblikk - som naturligvis burde blitt mål. Etter 66 minutter: Ronaldo ble felt. Figo tok straffe - svakt. Buffon reddet.
 • 3-1 (88): Klassisk Zidane-mål. Mykt nedtak og kalkulert skudd i lengste hjørne.
 • Kampens beste spiller, Pavel Nedved, pådro seg et idiotisk gult kort - og må stå over finalen på Old Trafford.

  Forståelig at han felte noen tårer etterpå. Men først og fremst felte han Real Madrid.

STØVELDANSEN: Juventus' Pavel Nedved dundrer inn 3- 0, med Real-kaptein Hierro (t.v) der han stort sett befant seg under hele kampen: på etterskudd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media