Magnus Carlsen betaler for stemmer i sjakkvalg

En stygg tabbe, Carlsen!

Knapt til å tro at en folkehelt vil sette sporten sin i en så håpløs posisjon.

KJØPER STEMMER: Med tilbudet om å kjøpe stemmer for å vinne en avstemning på kongressen til Norges Sjakkforbund, har Magnus Carlsen satt sporten sin i en håpløs situasjon. FOTO: Carina Johansen/NTB Scanpix
KJØPER STEMMER: Med tilbudet om å kjøpe stemmer for å vinne en avstemning på kongressen til Norges Sjakkforbund, har Magnus Carlsen satt sporten sin i en håpløs situasjon. FOTO: Carina Johansen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EGENTLIG har den overbevisende sjakkadvokaten Torstein Bae sagt det meste som skal sies om Magnus Carlsens sjokkerende beslutning om å betale for å vinne avstemningen om Sjakkforbundets nye sponsoravtale:

- Jeg er målløs. For første gang, tvitret NRKs sjakkekspert for noen timer siden om nyheten om at verdensmesteren vil cashe ut for opptil 1 000 nye medlemmer i en nyetablert klubb for å sikre flertallet for at den private svenske spillaktøren Kindred kan omdanne hele det nasjonale sjakkmiljøet til en lobbyorganisasjon mot det norske spillmonopolet.

Torstein Bae sin taushet varte heldigvis ikke så lenge. Minutter seinere var han i gang igjen på Twitter med å vise trådene mellom Carlsens private klubb «Offerspill SK» og gamblingindustrien.

De forbindelsene er ikke til å ta feil av, og det er overraskende. Den unge spilleren som har skapt seg et respektert navn fordi han mer enn noen evner å se de rette trekkene for framtida, har gjort en stygg tabbe han ikke kan rette opp selv.

Denne gangen trenger Magnus Carlsen hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer