En super Super Bowl

I natt vant New England Patriots for andre gang på tre år den største idrettsbegivenheten i USA, Super Bowl. Nye rekorder og Janet Jacksons pupper sørget for en fantastisk kveld.

(Dagbladet.no): New England Patriots hadde før finalen vunnet fjorten kamper på rad, og var storfavoritter mot Carolina Panthers. For to år siden gjorde Panthers en av historiens dårligste sesonger da de tapte 15 kamper på rad. Dette skulle likevel bli en tett og spennende batalje.

Superstjernen Beyoncé åpnet ballet i sin hjemby ved å synge nasjonalsangen før avspark på Rellant Stadium i Houston, Texas.

Etter en rekordlang 27 minutters periode uten mål overhodet, eksploderte kampen i andre periode, og kampen ble til slutt en av de mest offensive Super Bowl-finalene noen sinne. Det ble scoret 37 poeng i fjerde omgang alene. Patriots ledet gjennom nesten hele kampen, men Panthers kom tilbake igjen og igjen, ved hjelp av noen utrolige spill og lange pasninger.

Rekordspill

I fjerde og siste omgang gikk New England opp til en 21-10-ledelse, og da syntes mye å være gjort. Men takket være noen spektakulære pasninger fra Carolinas quarterback Jake Delhomme greide de å ta ledelsen 22-21. Delhomme satte ny Super Bowl-rekord med sin 85 yard (ca. 77 meter) lange touchdown-pasning til Muhsin Muhammad.

New England Patriots vant 32-29 etter et 3-poengs fieldgoal i de aller siste sekundene av kampen. Dermed ble Adam Vinatieri en av kampens store profiler, med sitt 41 yard lange spark over målstengene.

Kampens beste spiller ble New Englands Tom Brady, som hadde hele tre touchdownpasninger og over 350 pasningsyards. Han hadde også noe å gjøre godt igjen etter å ha forårsaket en meget kostbar interception tidligere i kampen.

Janets puppeskandale

Pauseshowet i Super Bowl er en av årets store «kulturbegivenheter» i USA, der alle de største artistene kniver om å få være med. Årets show ble kanskje ekstra severdig. Etter et spektakulært sceneshow med storheter som Nelly, P.Diddy, Kid Rock, Janet Jackson og Justin Timberlake skjedde skandalen.

I en flørtende dans i showets siste sekunder rev Justin Timberlake av en klaff i Janet Jacksons gladiatorkostyme i lær, slik at det ene brystet falt ut.

Det ble straks satt over til et annet kamera, og hendelsen ble ikke nevnt under sendingen.

Timberlake kom etterpå med følgende skriftlige kommentar:

- Jeg er lei for at noen kan ha blitt støtt av hendelsen med det feilproduserte kostymet. Det var ikke meningen, og det er beklagelig.

CBS måtte offentlige beklage det inntrufne overfor alle USAs tv-seere. Showet var produsert av MTV, som er et søsterselskap av CBS. NFLs visepresident Joe Browne, uttalte at han var «meget skuffet over visse elementer i MTVs produksjon».

- De fulgte ikke avtalen som var gjort med hensyn til showets innhold. MTV kommer neppe til å produsere noe pauseshow for NFL igjen, avsluttet han.

For full dekning av begivenheten, se

Superbowl.com

<B>JUSTIN BEKLAGER:</B> - Jeg er lei for at noen kan ha blitt støtt av hendelsen med det feilproduserte kostymet. Det var ikke meningen, og det er beklagelig.