- En sur seier

Rosenborg- Benfica 2- 1. RBK og banens beste, Ørjan Berg, tok nederlaget for Benfica med stor verdighet i går kveld. Det er en prestasjon større enn festfotballen de serverte.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er surt, sier Lerkendals store konge, Ørjan Berg, til Dagbladet.

- Selvfølgelig er det bittert å tape en sånn kamp. Men jeg går ikke hjem og stanger hodet i veggen av den grunn.

- Vi hadde jo ikke det siste lille som skulle til.

Ørjan Berg hadde derimot alt. 1- 0 scoret han etter ni minutter på et innøvd innkast. 2- 0 - det angrepet Azar Karadas avsluttet med et massivt hodestøt - startet han med en ytterskrudd pasning fra himmelen. Og resten av kvelden leverte han alt det karer som Zinedine Zidane og kompani viser oss i sine beste stunder på TV.

Så god var Ørjan Berg i går kveld.

- Det stemte bra, sier han.

- Ballen satt der den skulle. Men det hjelper ikke nå - det er Benfica som gikk videre. Sjøl om min personlige vurdering etter disse to kampene er at det er vi som hadde fortjent det.

Benfica reddet seg på en scoring som vil ergre Rosenborg helt fram til seriestart. En sjanse, som egentlig ikke var noen sjanse før Nuno Gomes plutselig var aleine med Espen Johnsen, var alt som skulle til. Men RBK var høyt oppe på det tidspunktet - de jaget nummer tre. Og så glapp det i markeringer og klareringer.

Forberedt på sabotasje

Hele veien ut av UEFA-cupen.

Du så det sikkert på TV. Hvordan Benfica drepte kampen etter pause. Til egen tilfredshet og norsk raseri. Akkurat slik de skulle gjøre det.

- Vi visste det på forhånd - vi var forberedt, sier Ørjan Berg. - Det kom ikke som noen overraskelse at de la seg ned hver gang vi var borti dem. Og sjøl om du ikke prøver å bli sint, så er det selvfølgelig vanskelig.

- Nå, i garderoben etterpå, er det ingen ting vi kan gjøre.

Syrlige bemerkninger

Irritasjonen var ikke høylytt i RBK-garderoben i går kveld. De har vært ute for mange kalde kvelder før til å bli sjokkert over portugisernes sabotering av spillet. Og derfor kom ikke de syrlige bemerkningene som uoppfordrede rop mellom veggene. Sjøl om dommeren - da Benfica-keeper Moreira døde for andre gang i andre omgang - burde skrevet ut dødsattest på gult kort.

Rosenborgs smule kritikk av ble først levert på direkte spørsmål.

- Jeg er født dårlig taper, men jeg sier at dette er greit, sier RBK-trener Ola By Rise.

- Det eneste jeg ønsker å si om Benficas oppførsel er at jeg aldri håper at barna mine kommer til å oppføre seg sånn.

RBK-direktør Rune Bratseth sa det på en annen måte:

- Vi går heller ut enn å oppføre oss sånn.

Med andre ord:

Han raste med sordin.

Ørjan til han er 40 år

Ola By Rise sa at Rosenborg skulle våge alt og ikke gå i garderoben med bitterhet hvis laget ble slått ut av UEFA-cupen. Etterpå hadde han heller ingen ting å klage på. For at gutta hans valgte langballer de siste ti minuttene, og ikke brukte kantene for å få giftige crossballer inn i riktig vinkel, var et ikke-tema.

- Vi vant, men vi vant ikke nok, sier Ola By Rise. - Og derfor er vi selvfølgelig litt triste nå i kveld. Men jeg blir ikke liggende søvnløs - i morgen er det en ny dag. Og da er dette glemt.

Ørjan Bergs massive forestilling blir derimot ikke glemt. Til det var den altfor imponerende.

- Ørjan Berg er ekstremt bra.

- Han spiller til han er 40 år,og det er vi RBK veldig glade for, sier Rune Bratseth.

ONG ØRJAN AV LERKENDAL: Det var som det skulle være da en glimrende Ørjan Berg laget kampens første mål. Alle foto: Arnt E. Folvik