VINNER MEST. Tom Erik Solberg vinner desidert flest travløp i Norge. Lørdag har han flere gode vinnersjanser. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
VINNER MEST. Tom Erik Solberg vinner desidert flest travløp i Norge. Lørdag har han flere gode vinnersjanser. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

En suveren travkusk

Kjører V75-banker i Drammen.

Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster.
Jokerpotten er på 40 millioner!

Tom Erik Solberg er suveren.

Lørdag kjører travkusken i sju av ti løp. To av de resterende tre løpene han må se på er et travritt og et løp for stallansatte.
Solberg er med andre ord svært ettertraktet.

Nyttårsaften tar han sitt første landchampionat.
Kusken med den høyst offensive og kompromissløse kjørestilen har tittelen høyt på ønskelista.
- Jeg har et forsprang på 24 triumfer til Eirik Høitomt. Jeg har full respekt for ham som kusk, men det skal vel godt gjøres å ta meg igjen nå, sier Solberg.
Nå har forspranget økt til 26. Solberg hadde ikke justert tallet med seieren han fikk i Bergen torsdag. Han vant også et løp på Jarlsberg fredag kveld.

Men før han blir landschampion skal han lose inn flere bankere for spillerne. Som han også gjør på Drammen travbane lørdag.

- Jeg tror i hvert fall at jeg vinner med Norheim Faksen.
Men jeg har flere interessante hester, forteller Tom Erik Solberg til Dagbladet.

Forstår bankervalget

- Det er fullt forståelig at Norheim Faksen blir en banker for mange. Forutsetningene er perfekte.
Jeg kjører for tet og tror jeg kommer dit.
Da skal vinnersjansen være veldig god, mener Solberg.
Jeg var godt fornøyd med hesten forrige gang. Jeg tror ikke vi hadde slått Tekno Odin, selv om vi ikke hadde hektet hjul med en annen konkurrent. Vi fikk det vi skulle den gangen.
Men nå vinner vi. Det har jeg veldig god tro på, sier superkusken.

Her er vurderingene fra landets suverent beste travkusk dette året foran en svært hektisk lørdag i Drammen:

Carpe Emmanova er god og kan vinne. Men fjerdesporet er trangt. Jeg tror vi kan få problemer med å nå teten. Raisa kan åpne fort og står i et mye bedre spor. Jeg tror hun skal kjøres i tet denne gang. Vi kan vinne som sagt, men ikke om vi må gå i dødens. Uansett har jeg stor respekt for Premance Simoni. Det er ei hoppe som har alt, og som blir lei å slå.
Out Of Nowhere fullførte fint sist. Jeg synes vi skal regnes med vinnersjanse. Hesten takler distansen og skal på kupongen.
Lidå Ø.K. har jeg aldri kjørt, men jeg har jo sett den. Det er en fin hest, som trenes av en ordentlig dyktig hestekar. Det er et spennende, men også et vrient oppsitt.
Eldvinni har vært behandlet og trener fint. Jeg synes først og fremst at hun er trippelaktuell. Jeg mener hun er jevngod med 10 Lyn Faxa som jeg kjenner godt. Vi står i hvert fall 20 meter foran henne fra start.
Iron Side kjenner jeg lite til. Men det ser vel vrient ut.
Thai Offshore har trent fint. Hun får et passivt løpsopplegg fra baksporet. Men hesten speeder fort. Jeg mener det er en outsider, selv om det er første start etter lang løpspause. Jeg har Lonely On Line fra egen stall i det samme løpet. Hesten ser fin ut etter behandling i et framkne og i halsen. Hesten er ikke helt borte i seierssammenheng, avslutter årets suverene travkusk.