SVART DAG FOR NORGE: Norges kaptein Brede Hangeland var langt nede etter tapet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SVART DAG FOR NORGE: Norges kaptein Brede Hangeland var langt nede etter tapet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- En svart dag for Norge

Brede Hangeland er vanvittig skuffet.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Et lite uoppmerksomt øyeblikk var nok til at Norge havnet under mot Albania i kveld. Et innøvd frisparkmål ble avgjørende for landslagssjef Egil Drillo Olsen, som ledet Norge til sitt første tap på 13 VM-kvallikkamper på Ullevaal stadion.

- Det er noe av det sureste jeg har vært med på. Det er en motstander vi helt klart bør slå, og vi viser vi er bedre enn dem. Men sånn er det noen ganger. Vi skulle gå ut høyt, og lyktes ganske bra med det. For vi fikk betalinga vi håpet på i form av både overganger og dødballer. Men vi sliter litt med å utnytte det, sier Drillo på pressekonferansen etter kampen.

Det var en bitter Tom Høgli som møtte Dagbladet etter kampen.

- Jeg hadde ikke sett for meg at vi skulle tape her i dag. Vi hadde en god plan, og vi gikk ut og trøkket til, men spillet satt ikke helt som vi håpet på. Men at Albania slår oss i dag føles jævla surt, sier Høgli til Dagbladet.

- Og nå ryker førsteplassen?

- Ja, det tror jeg nå. Vi skal bare la den gå inntil videre og prøve oss på andreplassen. Det er jævla surt når vi er i «pole position» i gruppa og klarer å rote det litt til. Jeg er skuffa, sier Høgli.

Dårlig stemning i garderoben John Arne Riise skal etter rapportene ha skreket ut i frustrasjon etter kampen, men etter litt tid til å tenke over kampen, var det en langt mer rolig Riise som møtte pressen etterpå.

- Det er jævla skuffende selvfølgelig. Vi forsøker å stå på, men det blir for unøyaktig utpå der. Vi setter ikke sjansene vi hadde. Vi hadde noen store sjanser vi setter på ni av ti, sier Riise.

Han forteller om en dårlig stemning i garderoben.

INGEN SCORING PÅ MOA:
Moa startet alene på topp, og fikk noen gode muligheter til å score.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
INGEN SCORING PÅ MOA: Moa startet alene på topp, og fikk noen gode muligheter til å score. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Det er ikke noe stemning i garderoben. Noen sat for seg selv og er veldig skuffa. Noen banna, og noen gikk rett i dusjen. Vi følgte at vi jobbet og kriget, men satte ikke sjansene, sier Riise.

Svart dag Brede Hangeland ble kåret til banens beste av seerne på TV 2 etter kampen, men det var nok en fattig trøst for den norske bautaen.

- Det er vanvittig skuffende å ikke prestere bedre. Dette var en svart dag for Norge, sa han til TV 2 Sporten etter kampen.

Moa fikk en tøff oppgave alene på topp, men hadde noen muligheter som ikke ble tellende i målprotokollen. Han deler synet til Brede Hangeland.

- Dette holder ikke. De overrasket oss på et frispark, og vi blir straffet på de tingene vi skulle straffe dem på. Nå må vi bare vinne mot Albania i Albania, sa Hannover-spissen.

Joshua King var mannen som laget frisparket som førte til scoringen.

- Jeg kan ikke svare på om det var frispark eller ikke. Jeg mener at det ikke var frispark, sier King til Dagbladet, som mener at Albania ikke var noe gode i det hele tatt.