Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En svenske kan redde norske V75-spillere

Svenske Jan Olov Persson tar turen til Leangen og utfordrer det norske fenomenet Moe Odin. Men det er med Voje Faks han kommer med de helt store seiersambisjonene.

(Dagbladet.no): Den norske fenomenale traveren Moe Odin kan faktisk ta sin fjerde strake seier i Troll Jahns Æresløp. Unikumet har vist seg totalt utilnærmelig i hele 2007-sesongen og jakter årets første triumf. Moe Odin seiret i 19 av 23 starter i fjor.

Lørdag står 11-åringen foran en av sine vanskeligste oppgaver på lenge fra tre-dobbelt tilegg på Leangen-ovalen.

- Jeg har ingen negative rapporter på ham. Han skal være en berettiget favoritt. På en normal bane skal vi være tidlig på vei frem. Men blir vi sendt ut i fjerde-femte spor i en sving, blir det langt fram, sier kusk Asbjørn Mehla til dagbladet.no.

- Men Moe Odin har vært så fantastisk bra at jeg både håper og tror han blåser rundt konkurrentene, sier han.

Trener Tor Martin Moe legger ut på den lange reisen til Leangen fredag morgen. Reisen tar 12 timer.

- Jeg tror det er en av de vanskeligste oppgavene Odin har hatt på lenge. Alt avhenger av rygger. Får vi greie rygger kan han vinne. Hvis ikke kan det bli langt fram.

- Vi må bare håpe at ingen stikker og Odin ligger for langt bak. Samtidig må han heller ikke kjøres framover for tidlig. Jeg har et håp om at vi skal greie det, men jeg ville ikke spilt ham banker denne gangen. Så er jeg da heller ingen stor spiller, humrer Tor Martin Moe.

- Foreløpig er Odin den beste av han og sønnen Moe Brage og er sikkert ett sekund raskere. Men Brage var knallgod på Momarken sist. Han har også en utrolig speed om han får det rette løpet. Han kan være en liten luring. Dette blir et vanskelig løp. Jeg hadde ambisjoner om dobbeltseier sist på Momarken, men det har jeg ikke denne gangen.

SVENSK PLANKE. Mange norske spillere tyr til svenske Voje Faks og Jan Olov Persson denne gang i håpet om å vinne 38 millioner kroner i V75-spillet. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SVENSK PLANKE. Mange norske spillere tyr til svenske Voje Faks og Jan Olov Persson denne gang i håpet om å vinne 38 millioner kroner i V75-spillet. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Vi er jo konkurransemennesker og reiser opp for å kjempe, men vinner vi ikke surmuler vi ikke av den grunn. Blir det ikke seier, tåler vi det også, avslutter treneren fra Gjerstad.

Fullt så lang vei som Tor Martin Moe har ikke Jan-Olav Persson fra Huddiksvall i Nord-Sverige. På lasset har han med Faksen Jr. som utfordrer Moe Odin, og Voje Faks som blir Dagbladets soleklare førstevalg i V75-2/V5-4.

- Voje Faks er en bra hest som slo Spangmin Gutten nest sist på Rättvik. På Solvalla sist ble det en del tull, og han satt også fast. Han er vaksinert og har fått det litt rolig mellom jul og nyttår, men trener fint. Jeg har ikke kjørt som fortest med ham i hurtigarbeid siden han ble vaksinert.

Jeg håper og tror han ender helt i toppen. Ja, det er en god vinnersjanse, mener trener og kusk Jan-Olav Persson.

- Faksen Jr. støter på Moe Odin og Åsajerven. Jeg tror Åsajerven også kan bli vanskelig å slå. Det blir tøft å holde Moe Odin fra skinnet med bare 20 meter tillegg på oss. Men min hest gjorde det bra i fjor og har utviklet seg fint. Sammen med Åsajerven og Moe Brage er Faksen Jr. blant de aller beste i årgangen. På sikt tror jeg han blir en riktig bra elitehest. I dag strekker ambisjonene seg til en trippelplass, sier Persson.

- Hvordan står det til med verdens beste kaldblodshest Järvsøfaks om dagen?

- Han trener fint og har det bra. Jeg har imidlertid ikke sett ut noe løp til ham ennå, sier Jan-Olav Persson som forteller at han ønsker seg gode forhold på Leangen lørdag.

- Jeg var der for en tid tilbake. Da var det nesten tretti kuldegrader da vi ankom banen. Om natta slo det om. Neste dag var det ufyselig vær med regn og det hele. Det var ikke trivelig i det hele tatt, avslutter han.

Mest sannsynlig ser han noe mer lyst på det etter at Voje Faks har travet ferdig i V75-2 på Leangen lørdag. Det er forøvrig meldt oppholdsvær og sol, når Persson setter seg i vogna.

ALRDI METT PÅ LAURBÆR. Moe Odin er storfavoritt til å vinne storløpet på Leangen for fjerde gang på rad i V75-6.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media