NÆR KONTAKT: Maradona har fått mye skryt for sin evne til å bygge det argentinske kollektivet. Her i tett samtale med Lionel Messi etter Sør-Korea-kampen. Messi har spilt 180 minutter så langt i VM - og hviles heller ikke mot Hellas i kveld. Foto: Reuters
NÆR KONTAKT: Maradona har fått mye skryt for sin evne til å bygge det argentinske kollektivet. Her i tett samtale med Lionel Messi etter Sør-Korea-kampen. Messi har spilt 180 minutter så langt i VM - og hviles heller ikke mot Hellas i kveld. Foto: ReutersVis mer

- En synd å nekte verden Messi

Maradona kommer aldri til å hvile Messi. I kveld får verden igjen gleden av å se fenomenet i VM.

||| (Dagbladet): Argentina er så godt som videre til åttedelsfinalen i VM etter seier mot Nigeria og Sør-Korea. I kveld venter Hellas, men Maradona har ingen planer om å hvile sin beste spiller, Lionel Messi.

- Når du har en spiller som Messi - som er verdens beste - så er det en stor synd å utelate ham fra laget, sier Maradona før kveldens kamp mot Hellas.

Messi har vært god så langt i VM, men mangler fortsatt et forløsende mål. Det har vært spekulasjoner om Messi har vært i dårlig forfatning etter en lang Barcelona-sesong, blant annet gikk den fysiske treneren til Argentina ut før VM og sa at Messi kom sliten til VM - og at det var for seint å få ham i god fysisk form til mesterskapet.

VM-studio kl. 20.30: Argentina - Hellas og Sør-Korea - Nigeria

- Trenerfenomen Nå har Messi og ikke minst Argentina levert så langt, men det var likevel ventet at Messi skulle få hvile i den siste sluttspillkampen. Med mindre Argentina taper med minst to mål mot Hellas og Sør-Korea slår Nigeria, er Argentina trygt videre.

- Jeg var inne på tanken om å hvile ham og gi ham et par dager pause, men han vil alltid spille og jeg kan ikke nekte publikum å se verdens beste spiller i aksjon.

Messi svarer på tilliten med å skryte av sjefen.

- Han er en trener som alltid har full kontroll på spillergruppa. Han veit hva som skjer hele tiden og bygger opp selvtilliten vår, sier Messi.

- Han er et trenerfenomen, legger Carlos Tevez til.

Rullerer på laget Argentina og Hellas har møtt hverander én gang tidligere i VM-sammenheng. Det var i 1994 og Argentina vant 4-0 i oppvisningsstil - med Maradona som kaptein og målgjører (se video nederst i saken). Etter kampen ble Maradona tatt for doping, spor av efedrin ble funnet, noe han hadde brukt for å slanke seg til mesterskapet.

Maradona vil likevel hvile en del spillere - eller rullere om du vil. De seks spissene som er med til VM for Argentina, Lionel Messi, Carlos Tevez, Gonzalo Higuain, Sergio Agüero, Diego Milito og Martin Palermo har tilsammen scoret 170 mål for sine respektive klubblag. Det er vanskelig å gjøre et dårlig spissuttak.

I FORM: Mange fotballhjerter gleder seg når Maradona tester keeperne sine på slutten av treninga. For kun få år siden fryktet mange at fotballegendens liv gikk mot slutten på grunn av overvekt og dopbruk. Foto: AFP
I FORM: Mange fotballhjerter gleder seg når Maradona tester keeperne sine på slutten av treninga. For kun få år siden fryktet mange at fotballegendens liv gikk mot slutten på grunn av overvekt og dopbruk. Foto: AFP Vis mer

De tre spissplassene vil gå til nevnte Messi, Agüero og Milito i kveldens kamp.

På defensiv midtbane hviles Javier Mascherano, den eneste plassen på laget Maradona ikke har dobbel dekning. Blir Macherano skadd eller suspendert i turneringen, kan utelatelsen av Inters Cambiasso bli svært problematisk for fotballegenden.

Newcastles Jonas Gutierrez er suspendert og blir mest sannsynlig erstattet med Nicolas Otamendi. Otamendi var ventet før mesterskapet å bekle den rollen, men Maradona valgte tilslutt å vrake ham. Gabriel Heinze hviles også i den siste gruppekampen.

- Brasil favoritt Hvis man lytter til Maradonas siste uttalelser før kveldens kamp, skulle man tro han ikke hadde gjort annet enn å være trener. Presset dytter han elegant over på Brasil, mens hans egne gutter får beskjed om å gå ut på banen og kose seg og glede fansen.

- Brasil har ikke spilt veldig bra, men de har avgjortkampene sine med minst mulig bruk av krefter, derfor er de fortsatt store favoritter.

- Vi er verken vinnerkandidater eller favoritter til å vinne VM. Vi er her for å glede argentinere, å spille vårt spill og kose oss. Jeg liker laget mitt, siden vi er trygge bakover og angriper konstant, sier Maradona til The Guardian.