- En tabbe hvis vi tok lett på Costa Rica

Italia-sjef Prandelli.

SLAGEN MANN: Cesare Prandelli slo ut med armene da Italia sleit som verst mot Costa Rica. Nå må hans Italia stoppe Luis Suárez for å gå videre. Foto: Ettore Ferrari / EPA / NTB Scanpix
SLAGEN MANN: Cesare Prandelli slo ut med armene da Italia sleit som verst mot Costa Rica. Nå må hans Italia stoppe Luis Suárez for å gå videre. Foto: Ettore Ferrari / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Costa Rica-Italia 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Det var silkesløyfe rundt begge de to sjansene Andrea Pirlo forærte lagkompis Mario Balotelli i første omgang, men det hjalp ikke: Dette var ikke dagen til noen av Italias menn.

For da lagene gikk til pause et kvarter etter den siste av de to Balotelli-missene, var det Costa Rica som ledet 1-0. Det var det ingenting å si på. Og i gloheite Recife - det var 29 grader i skyggen - klarte europeerne aldri virkelig å true gruppas fjerderangerte lag utover i andreomgangen.

- Det ble en kamp hvor Costa Rica var mye mer aggressive, og de spilte med glød og lidenskap, sa landslagssjef Cesare Prandelli i TV-intervjuet på brasilianske SporTV etter kampen.

- Vi visste at dette er ei spesielt tøff gruppe, og at vi kanskje må vinne i siste kamp mot Uruguay, lar han til.

- Hadde vi scoret, ville det kanskje blitt en annen kamp, men dette tapet fortjente vi. Om vi tok lett på det? Det tror jeg ikke, og hvis vi hadde gjort det, var det en stor tabbe. Spillerne løp mye, og de ga alt de hadde i disse tøffe forholdene. Vi hadde en plan, men Costa Rica var smarte, og tettet alle luker vi kunne slått pasninger gjennom.

Italia-Uruguay 24. juni i Natal: Der får vi svaret på hvem blir med Costa Rica videre fra gruppa. Vinner Uruguay, blir det dem. Uavgjort eller italiensk seier betyr europeisk avansement.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer