Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En tabbe utløste bombealarm på Old Trafford: - Glemte juksebombe

Politiet bekrefter at noen har dummet seg ut.

(Dagbladet): Det ble drama på Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford, da publikum ble evakuert rett før avspark i Premier League-kampen mot Bournemouth.

Det ble funnet en telefon-gjenstand på et toalett, og politiet har seinere forklart at det var falsk alarm og at det ikke var noe farlig med gjenstanden.

Seint i kveld bekrefter politiet til Daily Mail at hele opptrinnet skyldes en smått utrolig tabbe.

Den aktulle gjenstanden er nemlig en såkalt «dummy» - eller et prøveeksemplar - som var glemt inne på Old Trafford etter en øvelse.

Blunderen skal ha skjedd i dagene før ligaen skulle avsluttes søndag ettermiddag, og at det etter øvelsen var én gjenstand, identisk med den som ble funnet inne på Old Trafford, som ikke ble levert tilbake. Det skal ha vært et privat sikkerhetsselskap som hadde ansvaret for øvelsen som fant sted forrige onsdag.

- En mistenkelig gjenstand som ble funnet på Old Trafford har blitt identifisert som en treningsanordning, heter det i en uttalelse fra politiet.

Manchester United bekrefter i kveld at de skal gjøre en intern etterforskning.

Ikke ekte Politiets bombegruppe gjennomførte riktignok en kontrollert eksplosjon av gjenstanden, som er blitt beskrevet som «en mobiltelefon festet til et rør».

Både politiet og Manchester United FC meldte at det dreide seg om en falsk bombetrussel.

MÅTTE UT: Alle fra Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF /
MÅTTE UT: Alle fra Old Trafford. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / Vis mer

- En full gjennomgang er nå avsluttet. Enheten som ble funnet var ikke ekte, skriver politiet.

Politiet skrev videre:

- Eksperter har gjennomført en kontrollert eksplosjon på OT (Old Trafford) på det som blir beskrevet som «utrolig likt en eksplosiv enhet».

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal en ansatt på stadion ha oppdaget en mobiltelefon festet til et gassrør i den nordvestlige kvadranten.

Ny kampdato Det var et snaut kvarter før kampen mellom Manchester United og Bournemouth skulle sparkes i gang at tre av fire tribuneseksjoner på Old Trafford ble evakuert.

Hele Stretford End og Sir Alex Ferguson Stand ble blant annet fullstendig tømt for mennesker.

Kampen skal spilles på nytt 17. mai.

BOMBEGRUPPA. Ankom Old Trafford. Foto: EPA/PETER POWELL
BOMBEGRUPPA. Ankom Old Trafford. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling