En tabbekeeper, en avdanket spiss og Gareth Barry

Slik skal McClaren redde jobben.

(Dagbladet.no): England møter Israel hjemme på Wembley i dag, i den første av to avgjørende EM-kvalifiseringskamper den kommende uka. Onsdag spiller de mot Russland.

Tap vil bety en meget hard kamp for å komme seg til mesterskapet, og ikke minst at Steve McClaren kan få en av historiens korteste, og tristeste perioder som landslagssjef.

I kampen for jobben og æren setter landslagssjefen sin lit til en uventet trio.

Tillit til tabbekeeper

Engelske medier og fans har ropt på David James eller Scott Carson. Likevel: I mål får Tottenhams tabbekeeper ny tillit, bare uker etter at han gjorde seg bort mot Tyskland.

- Jeg har all tillit til «Robbo». Jeg holder meg til ham, og jeg stoler på ham, sier McClaren til The Times.

5 mål på 43 kamper

På midtbanen er det duket for Gareth Barry. Han har stadig imponert for Aston Villa, men har aldri har fått en skikkelig sjanse på landslaget.

ULYKKESFUGL: Paul Robinson har ikke vært like heldig med alle sine inngripener de siste kampene for England, og har heller ikke overbevist i Tottenhams svake sesonginnledning. Likevel får han tillit av landslagssjefen, og starter dagens kamp mot Israel på Wembley. Foto: SCANPIX
ULYKKESFUGL: Paul Robinson har ikke vært like heldig med alle sine inngripener de siste kampene for England, og har heller ikke overbevist i Tottenhams svake sesonginnledning. Likevel får han tillit av landslagssjefen, og starter dagens kamp mot Israel på Wembley. Foto: SCANPIX Vis mer

I angrepet er det duket for gjensyn med et klassisk Engelsk spisspar. Emile Heskey er hentet inn i varmen, fire år etter at han spilte sin siste landskamp.

Heskey, som har fem landslagsmål på 43 kamper, vil sannsynligvis starte sammen med Michael Owen.

Engelske fans vil håpe det er kraftspissen som ødela Tyskland i den berømte 5-1-kampen i 2001, og ikke den tunge og til tider klønete varianten han ellers er kjent som, som stiller.

Gerrard klar.
Det er også gode nyheter for England. Steven Gerrard ser ut til å bli klar, og Shaun Wright-Phillips og Joe Cole er begge klare til kamp på kantene.

McClaren ber spillerne om å vise mot.

- Mot til å ta imot ballen, mot til å legge en pasning de ikke er sikre på at skal nå fram, mot til å ta et løp inn i boksen. Mot til å ta sjanser er det viktigste, sier landslagssjefen til The Guardian.

En tabbekeeper, en avdanket spiss og Gareth Barry
ENDELIG EN SJANSE: Gareth Barry har vært med lenge, men har fått få muligheter til å skinne. I dag får han trolig sjansen fra start mot Israel.
LENGE SIDEN NÅ: Emile Heskey jublet med David Beckham og Michael Owen i 2002. Siden den gang har det ikke blitt mange sjansene. I dag får han sin første kamp siden 2004.
UNDER PRESS: Landslagssjef Steve McClaren trenger seks poeng på de to neste kampene. Går det galt, er døra ikke langt unna.