Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En takling for å sette seg i respekt

Wenger i harnisk etter ny, stygg episode mot Birmingham.

BEKYMRET WENGER: Theo Walcott måtte bæres ut med en kneskade i sin første Premier League-start for sesongen. Det bekymrer manager Arsene Wenger.Foto: SCANPIX/EPA/JONATHAN BRADY
BEKYMRET WENGER: Theo Walcott måtte bæres ut med en kneskade i sin første Premier League-start for sesongen. Det bekymrer manager Arsene Wenger.Foto: SCANPIX/EPA/JONATHAN BRADY Vis mer

|||(Dagbladet.no): Arsenal - Birmingham 3-1.

ROET ARSENAL-NERVENE: Andrej Arsjavin sørget for at Arsenal til slutt vant en komfortabel seier mot Birmingham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori
ROET ARSENAL-NERVENE: Andrej Arsjavin sørget for at Arsenal til slutt vant en komfortabel seier mot Birmingham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori Vis mer

At Arsene Wenger og Arsenal har et anstrengt forhold til Birmingham, er ikke akkurat noen statshemmelighet etter at Martin Taylor ga fotballverdenen et grotesk bevis på hvilke ødeleggelser hodeløse tofotstaklinger kan påføre uskyldige motspillere.

SIKRET DRØMMESTART: Robin van Persie og Abou Diaby sørget for at Arsenal fikk en drømmestart mot Birmingham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori
SIKRET DRØMMESTART: Robin van Persie og Abou Diaby sørget for at Arsenal fikk en drømmestart mot Birmingham.Foto: SCANPIX/AP Photo/Akira Suemori Vis mer

I ettermiddag ble det tynnslitte forholdet satt ytterligere prøve da Liam Ridgewell kunne ha sendt Theo Walcott inn i et tilsvarende skademareritt som det lagkamerat Eduardo Da Silva har slitt med å komme seg ut av.

En forbannet Arsene Wenger måtte se den lynraske, men akk så skadeutsatte angriperen bli båret av banen i sin første kamp fra start i Premier League denne sesongen.

Riktignok var ikke franskmannen like kategorisk, som da han mente Taylor burde utestenges fra fotballen på livstid, men han stilte seg hoderystende til at dommeren ikke engang blåste frispark i situasjonen.

- Han fullførte taklingen uten hemninger. Jeg satt med en følelse av at det var en takling for å sette seg i respekt. Jeg vet ikke om han i det hele tatt forsøkte å treffe ballen, sier Wenger, ifølge Sporting Life.


Ustabilt kne

Nå krysser han fingrene for at Walcott er raskt tilbake i spill, selv om han ikke kan gi noe klart svar før 20-åringen har vært igjennom en røntgenundersøkelse.

- Det er vanskelig å vurdere om det er en vridning i et leddbånd eller om det bare er en støtskade. Faktum er at han sier han følte at kneet oppførte seg ustabilt da han løp, og det er ikke noe godt tegn, sier Wenger.

Han regner derfor ikke med at Walcott er aktuell til tirsdagens Champions League-møte med AZ i Nederland.

- Vi skal undersøke ham på søndag. Dersom det bare er en smell, har han en mulighet til å spille på tirsdag, men jeg regner ikke med at han blir klar. Det er ikke snakk om en korsbåndskade, men det kan ta mer enn en uke før han er tilbake, forteller Wenger.

Mannone-tabbe

Han kunne imidlertid trekke et lettelsens sukk da Andrej Arsjavin sørget for at Arsenal til slutt vant en komfortabel seier mot Birmingham.

Med en grov feilvurdering like før pause, sørget keepervikar Vito Mannone for unødvendig spenning i en kamp som syntes å være avgjort etter to raske mål fra Robin van Persie og Abou Diaby.

TABBE: Vito Mannones opptreden på Arsenals baklengsmål var ikke tillitsvekkende.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
TABBE: Vito Mannones opptreden på Arsenals baklengsmål var ikke tillitsvekkende.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Det kommer med andre ord neppe til å bli en særlig vanskelig avgjørelse for Arsenal-manageren å sette den unge italieneren ut av laget med førstevalget Manuel Almunia på full fart tilbake fra skade.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling