STØRRELSEN BETYR NOE. Global Karanar er stor, sterk og ikke minst rask. Det vil konkurrentene få merke på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
STØRRELSEN BETYR NOE. Global Karanar er stor, sterk og ikke minst rask. Det vil konkurrentene få merke på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

En tanks i racerfart

Knuser all motstand i V75.

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Det er et monster av en hest.

For noen år siden travet en sværing rundt på Europas travbaner og spiste andre hester til frokost. Jag De Bellouet het det monsteret, men ble kalt kannibalen.

Global Karanar minner om det samme. Lørdag skal muskelberget ut i V75-6 som Dagbladets banker. Hesten har fått tildelt åttende spor bak bilen over sprintdistanse, normalt ganske umulige forutsetninger. Men så er ikke Global Karanar helt normal.

-Det hører til sjeldenhetene at en hest kan vinne med slike betingelser på en lørdag, sier kusk Geir Vegard Gundersen.
Men nå har han også tro på at det skjer.

-Ja, dette er en ekstraordinær hest som kan greie det, sier Gundersen. Han har taktikken klar.

-Jeg kliner til med en gang bilen slipper. Det er ikke noe annet å velge i, sier Gundersen bestemt.

Den storvokste og tunge traveren er ekstremt starthurtig til å se ut som han gjør. Han kan nå teten før den første svingen kommer.

-Dette er en hest for eliten, konstaterer Gundersen.

Superhelg

Geir Vegard Gundersen tar fatt på sin superhelg. Lørdag kjører han Dagbladets V75-banker. Søndag kjører han Tinita Love mot verdenseliten i Oslo Grand Prix. Den norske superhoppa har også trukket yttersporet bak bilen. Men denne gang må Gundersen velge en annen taktikk.
-Hun er ikke så rask fra start, så vi havner nok langt bak på startsiden. Jeg får bare håpe det blir skikkelig kjør i dette løpet. Da kan hun plukke noen til slutt. Hun har helt sikkert gått fram med det tøffe løpet hun fikk sist. Men jeg må være realist. Det er en premie vi kan være med og kjempe om. Tinita Love kan neppe vinne med slike betingelser, konstaterer Gundersen.

Populær kusk

Geir Vegard Gundersen er bare 35 år. Det er ungt til å ha den rutinen som han har opparbeidet seg som løpskusk. Og han er ettertraktet. Denne helgen setter han seg opp i ganske mange sulkyer. Her er hans vurderinger av de mest interessante:

Lørdag:
Jetman (V75-2) har endelig begynt å slippe seg løs i løp. Han var veldig forbedret i seiersløpet sist.
King Boszorg (V75-7) er i flott form. Han møter mange bra her, men han kan ende i toppen.
Brenne Vinni (V5-1) ble jeg imponert over sist. Jeg mener hun er klart aktuell om de to store favorittene skal garderes.

Søndag:
Playful (V65-3) holder veldig fin form. Han gjør alltid sitt beste og er trippelaktuell, selv om selskapet er knallhardt.
C.C. Westside (V5-2) er en veldig kapabel dame. Men jeg vet ikke helt hvordan det står til med formen.