Verdenscup langrenn:

En tapt spurt som ligner på gull i VM

Nesten perfekt for Martin Johnsrud Sundby. Men holder det mot Finn-Hågen Krogh i Lahti?

OMVENDT I VM? Finn Hågen Krogh spurtet ned Martin Johnsrud på 16km i La Clusaz. Kanskje holder rykket for Martin under 5.mila i Lahti-VM FOTO: REUTERS/Alessandro Garofalo.
OMVENDT I VM? Finn Hågen Krogh spurtet ned Martin Johnsrud på 16km i La Clusaz. Kanskje holder rykket for Martin under 5.mila i Lahti-VM FOTO: REUTERS/Alessandro Garofalo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DETTE rykket skulle være Martin Johnsrud Sundbys hemmelige våpen for endelig å få et individuelt gull i et internasjonalt mesterskap, men sånn fungerer det jo ikke for han som detalj for detalj presser opp marsjfarten i langrenn:

  • Da må det nye testes akkurat som det taktskiftet som Martin dro til med i langbakken en kilometer før mål i La Clusaz.

Rykket er ment for 5-mila i Lahti. Kanskje holder det der, men ikke nå.

Til det er Finn-Hågen Krogh blitt for utholdende.

DER Martin ser ut til å behold kontrollen på alt det ekstra han legger inn i treningsarbeidet sitt, kan han ikke gjøre noe med konkurrentenes utvikling. Vinter for vinter blir lynraske Finn-Hågen enda litt seigere. Det gjorde at han delvis hang med ti, femten meter etter Martin opp bakken, dro en fin sistesving og klarte å sprinte ned verdenscuplederen på det korte oppløpet.

Det var stor idrett. Såpass imponerende at taperen Martin gikk bort til en liggende, totalt sluttkjørte Finn-Hågen og ga ham et par kameratslige klaps.

Sånn de gjør storløpere i mellom.

HVOR høyt Martin Johnsrud Sundby selv blir stående i den norske skihistorien, avhenger i første omgang av hva som skjer etter rykket hans i Lahti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer