Erling Braut Haalanda

En tenåring utenom det vanlige

Erling Braut Haaland trengte tre minutter på å presse verdens beste fotballag til det ytterste. Eventyret fortsetter.

CHAMPIONS LEAGUE-SCORING NR 4: Erling Braut Haland feirer 3-3-scoringen mot Liverpool på Anfield. Sånn passe arrogant. Men det har du lov til når du har scoret fire mål på 105 minutter i Champions League. Eventyret fortsetter for Erling Braut Haaland. Video: Viaplay.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Red Bull Salzburg 4-3 (3-1)

ERLING BRAUT HAALAND har scoret fire mål på 105 minutter i Champions League. Det er, for å si det mildt, makeløst.

Hjemme mot Genk scoret Salzburg-spissen tre på en omgang før han ble byttet ut etter 72 minutter. Borte mot Liverpool trengte han bare tre minutter på å score sitt fjerde.

Inn i det 57. minutt, og målscorer i det 60.

Da Erling Braut Haaland gjorde 3-3 på Anfield trodde Jürgen Klopp knapt det han så.

DA HAN SCORET hat trick mot Genk i Champions League-debuten var det tempoet, gjennombruddskraften og avslutningsferdighetene som åpenbarte seg. Mot Liverpool var det instinktet. Da Salzburg gjorde det Liverpool kanskje er best på i verden, å gjenvinne ballen høyt i banen, viste Erling Braut Haaland en toppscorers smartness. Hvilket handler om å gjøre seg tilnærmet usynlig i motstanderens straffefelt, slippe ned skuldrene, ikke stresse og ta akkurat det valget den avgjørende pasningen trenger.

Mange spisser ville stormet mot den første stolpen da Takumi Minamino kom fri til høyre i Liverpools straffefelt.

Erling Braut Haaland ble stående ved motsatt stolpe, og scoret lett i det tomme målet.

TAPET I NAPOLI overrasket ikke Liverpool. Gruppespillet i Champions League har vært en fartsdump siden 2-1 over Marseille på Stade Vélodrome i 2008. Forrige sesong, den som endte opp med trofeet i Madrid, tapte de alle bortekampene i gruppespillet. Og taper du borte, må du vinne hjemme, og i hvert fall mot en motstander fra Østerrike.

Liverpool gjord det, de vant til slutt.

Men ikke uten å ha blitt plaget, presset og utfordret veldig mye mer enn normalt.

FØR SALZBURG HADDE Liverpool holdt nullen de fem siste Champions League-kampene på Anfield. Sist det var europeisk fotball hjemme i Liverpool vant de 4-0 over Barcelona. Og da hjemmelaget var 3-0 opp etter en drøy halvtime, var verdens beste fotballag fortsatt verdens beste fotballag.

Alt Liverpool foretok seg så lett ut.

NÅR ET LAG fra Østerrike møter det ypperste planeten Volleywood har å by på, selv om det er det desidert beste og mest ressurssterke laget i Østerrike, blir du satt på utfordringer hverdagen aldri gir deg. Derfor håndterte ikke Salzburg tempoet. Derfor håndterte de ikke Liverpools presisjon og mange samtidige bevegelser i dette tempoet. Men er det noe det vakre spillet har lært oss så er det at ett enkelt øyeblikk kan snu en kamp som i utgangspunktet er kjørt, død og begravet.

Da sørkoreanske Hwang fintet Virgil van Dijk halvveis opp på The Kop, for deretter å redusere til 1-3 (39), kom et sånt øyeblikk på Anfield.

Da Erling Braut Haaland utliknet til 3-3 var det vakre spillet på sitt vakreste.

FOR OSS NØYTRALE fotballnordmenn var det selvfølgelig en nedtur at Erling Braut Haaland har vært syk og ikke hadde skarpheten som kreves for å starte på Anfield. Siden hat tricket mot Genk 17. september hadde Anfield 2. oktober stått der som et stort kryss på kalenderen. Og merk deg nøytrale fotballnordmenn - for dem som holder med Liverpool, hvilket sikkert er et par hundre tusen selv om "bare" rundt femti tusen er så katolske at de er registrert i den norske supporterklubben, spilte ikke det noen rolle.

For dem er Erling Braut Haaland av naturlige Liverpool-årsaker bare en motstander til.

En nordmann fra Jæren, hva så?

I Liverpool-familien, som i alle andre familier, er blod tjukkere enn vann.

LIVERPOOL SLAPP MED skrekken denne kvelden. Erling Braut Haaland beviste at han er en tenåring å ta på alvor, selv på dette nivået. Alt han gjør, virker helt naturlig. Det er derfor han har fire mål på 105 minutter i Champions League. Og neste gang det er noe virkelig stort, spiller han mot Spania på Ullevaal Stadion.

Det er bare å glede seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer