«En tidligere norsk landslagsspiller sto i baren på Kypros og spiste 100-lapper»

Ifølge Vidar Davidsen lokkes flere av de norske fotballproffene ofte ut på byen av kompiser på besøk. Her snakker han ut om holdninger til alkohol i norsk toppfotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I «Proffdrømmen» på TV3 i kveld snakker Vidar Davidsen om norske fotballspillere som forbilder for ungdom. Han forteller samtidig om en tidligere norsk landslagsspiller som spiste pengesedler. I Dagbladet forteller han hele historien:

- Det var siste kvelden under en klubbturnering på Kypros på 90-tallet. Spillerne hadde fått en frikveld. Den tidligere landslagsspilleren stod i baren og spiste tre- fire hundrelapper. Han tygget sedlene før han svelget dem. Rundt ham sto flere yngre spillere og var vitner til episoden.

- Jeg er ikke ute etter å ta vedkommende, men episoden er tegn på misforstått tøffhet, og det var svært trist å se. Det er også et bilde på hvor ubetenksom og dårlig forbilde det er mulig å være som landslagsspiller. Flere må huske på at det er mange unge som ser opp til dem og tar etter, sier Vidar Davidsen til Dagbladet.

«Dårlige venner»

I «Proffdrømmen» på TV3 får seerne et innblikk i en proffspillers hverdag, som kan være svært tøff.

- Jeg vet at flere av de norske proffene sliter når de får kompiser på besøk. Kompisene som kommer vil gjerne ha dem med på byen, og spillerne sliter med å stå mot presset, sier Davidsen.

- Gutta vil så gjerne være med på livet som unge, og sliter ofte med timingen på byturene, sier han.

Davidsen mener at rådgiverne og agentene som florerer rundt de norske landslagsspillerne bør gripe inn i større grad hvis de ser at spillerne sliter i sine respektive klubblag.

- En god rådgiver skal ta tak i deg, ikke bare når det er snakk om forretningsmessige episoder. Noen spillere kunne hatt godt av en person nær seg som tok litt tak, sier Davidsen og fortsetter:

- Spillerne bør også være tilgjengelige for pressen. Det skulle bare mangle at de ikke kan by litt på seg sjøl og gi tilbake til grasrota i norsk fotball, sier Davidsen.

- Gode forbilder

- Hvem er gode forbilder?

- Solskjær er et ekstremt bra forbilde. Han er nøktern, lojal og tålmodig. Han syter heller aldri over et laguttak, sier Davidsen.

- Hva med John Carew?

- John lever i en litt spesiell verden. I Spania forventes det at fotballstjerner skal være som popstjerner med feite biler, fancy klær og i tillegg motebevisste. I Spania reagerer ingen når John kommer gående med et digert gullsmykke rundt halsen, men i Norge hersker janteloven, sier Davidsen.

- Det er også et svært godt tegn at John har tatt tak i seg sjøl i forhold til kosthold og trening for å få orden på karrieren, sier han.

Bakke mer seriøs

Eirik Bakke sleit lenge med å finne seg til rette i dirigentrollen på den norske midtbanen, men nå ser det ut til å ha løsnet.

- Eirik er blitt mye mer seriøs. Han sier selv han har tatt tak, trener bedre og har en ny livsstil, sier Davidsen.

- John Arne Riise?

- Den tida John Arne var i Monaco, hadde han en utrolig støtte fra familien, og det gjorde ham godt. Han virker også veldig voksen, sier Davidsen, som tror Riise gjorde lurt da han skiftet klubb til Liverpool i fjor sommer.

- I Liverpool opplever man hele tida kontrastene mellom fattig og rik. Klubben har også et sunt forhold til rikdom og berømmelse. John Arne hadde godt av overgangen både som spiller og menneske, sier Davidsen.

Timingen avgjør

- Når kan så en fotballspiller ta seg en øl?

- Det har med timing å gjøre. Det at du går ut og tar deg en øl trenger ikke være negativt. Kommer du derimot hjem klokka tre, fire, fem ei natt hvor du skal på trening eller kamp dagen etter, er det ikke så lurt, sier Davidsen.

I periodene han var trener i Lyn og VIF, fikk han av og til telefoner fra supportere.

- De sa de hadde sett enkelte av spillerne mine på byen, og da gikk ryktene om fest og alkohol. Som fotballspiller må du tenke over konsekvensene av det du gjør, sier Davidsen.

Til slutt en trøst til dagens norske landslagsspillere:

- Vi festa hardere før i tida, sier Vidar Davidsen og ler.

ADVARER: På «Proffdrømmen» på TV3 i kveld (skjermen i bakgrunnen) forteller Vidar Davidsen om hvordan det kan gå galt når unge fotballspillere får tak i for mye penger for fort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer