RADARPAR: Gonzalo Higuain og Paulo Dybala feirer scoring mot Sassuolo. Foto: Alessandro Di Marco/ANSA via AP
RADARPAR: Gonzalo Higuain og Paulo Dybala feirer scoring mot Sassuolo. Foto: Alessandro Di Marco/ANSA via APVis mer

Champions League, Juventus

- En tittel italiensk fotball trenger sårt

Det moderne Juventus mangler én tittel. I kveld kan de ta et stort steg mot den.

(Dagbladet): - Den ledelsen som er i Juventus nå vil ikke være helt tilfredsstilte før Champions League-tittelen er i havn. Det er en tittel italiensk fotball trenger sårt, sier Viasat-kommentator Rolf-Otto Eriksen.

Juventus har vært «calcio» (italiensk fotball) sitt store flaggskip de siste sesongene. «Den gamle damen», som Juventus kalles, har vunnet Serie A fem ganger på rad, Coppa Italia de to siste sesongene, og Supercoppa Italiana i 2013 og 2015.

Sist et italiensk lag vant Champions League var tilbake i 2010, da Inter slo Bayern München i finalen.

- Mangler bare CL

- Denne Juve-utgaven har vunnet alt. Det meste er på plass i premieskapet, det eneste det moderne Juventus mangler nå er en Champions League-tittel. De trenger å vinne Champions League for at de skal bli regnet med helt der oppe sammen med Barcelona, Real Madrid og Bayern München, fortsetter Eriksen.

For det har liksom aldri lyktes helt for Juventus internasjonalt de siste årene etter calciopoli-skandalen. De tok seg riktig nok helt til finalen i 2014/2015-sesongen, men der ble Barcelona for sterke.

EKSPERT: Serie A-ekspert og Viasat-kommentator Rolf-Otto Eriksen tror Champions League er viktigere enn noensinne for Juventus denne sesongen. Foto: MTG Sport/Øystein Klock
EKSPERT: Serie A-ekspert og Viasat-kommentator Rolf-Otto Eriksen tror Champions League er viktigere enn noensinne for Juventus denne sesongen. Foto: MTG Sport/Øystein Klock Vis mer

I kveld møter Juventus Lyon på Parc Olympique Lyonnais. Juventus står med fire poeng på to kamper, og tar et stort steg mot utslagsrundene med seier i kveld mot Lyon. Franskmennene har plukket tre poeng så langt. De to andre lagene i gruppen er Sevilla (fire poeng) og Dinamo Zagreb (null poeng).

Eriksen holder en liten knapp på Juventus i dagens kamp.

- De er favoritter, selv om Lyon ikke er et hjemmelag å kimse av. Det virker som at semifinale i Champions League er et minimumskrav for at de skal være fornøyde, sier Eriksen.

Nøkkel til suksess

Selv tror Eriksen at det gjenstår en del før Juventus kan ta det siste steget opp. Han peker spesielt på fraværet av én spiller som en avgjørende faktor til at Juventus ikke vinner denne sesongen.

- Claudio Marchisio er for meg blant de aller viktigste nøklene til suksess for Juventus. Han har slitt med en skade lenge, og jeg tror de må vente til han er 100 prosent før de kan nå helt opp i Champions League. Han utøver den balanserende rollen på en god måte, og kjennskapen hans til hvordan Juventus spiller er unik. Jeg tror ikke Juve kommer til å tenne ordentlig på alle pluggene før Marchisio er i skikkelig slag i «regista-rollen» (dyp playmaker, direkte oversatt betyr det direktør), sier Eriksen.

NØKKELSPILLER: Claudio Marchisio har slitt med en skade denne sesongen. Her i kamp mot Palermos Aleksandar Trajkovski da Juventus møtte Palermo forrige sesong. Foto: Matteo Bottanelli 
NØKKELSPILLER: Claudio Marchisio har slitt med en skade denne sesongen. Her i kamp mot Palermos Aleksandar Trajkovski da Juventus møtte Palermo forrige sesong. Foto: Matteo Bottanelli  Vis mer

Ekstraordinære spillere

Kim-André Østbye, redaktør i Juventus Norge, har derimot troen på at dette kan være sesongen der Juventus endelig vinner den gjeveste tittelen i europeisk fotball.

- Jeg tror de kan vinne i år. Det tror jeg fordi de ekstraordinære spillerne som er på laget i år, for eksempel Gonzalo Higuain og Paulo Dybala på topp, ikke står tilbake for noen av de største stjernene hos Real Madrid og Barcelona. I tillegg har de et solid forsvar i bakhånd, som gjør at jeg mener de ligger veldig godt an, sier Østbye.

Se høydepunktene fra helgens Juventus-seier mot Udinese i videoen under!


Resten av kveldens Champions League-runde:

Gruppe E:
Bayer Leverkusen - Tottenham 20:45
CSKA Moskva - Monaco 20:45

Gruppe F:
Real Madrid - Legia Warszawa 20:45
Sporting Lisboa - Borussia Dortmund 20:45

Gruppe G:
Leicester - FC København 20:45
Club Brugge - Porto 20:45

Gruppe H:
Lyon - Juventus 20:45
Dinamo Zagreb - Sevilla 20:45