FEIL PRIORITERING: FRP mener det vil være helt feil å prioritere en søknad om å få vinter-OL i Oslo 2022.
Foto: Tor Richardsen Scan-Foto / Scanpix    

Dette er en ny scan i max størrelse.
FEIL PRIORITERING: FRP mener det vil være helt feil å prioritere en søknad om å få vinter-OL i Oslo 2022. Foto: Tor Richardsen Scan-Foto / Scanpix Dette er en ny scan i max størrelse.Vis mer

- En to ukers folkefest i Oslo er ikke riktig prioritet nå

Fremskrittspartiet sier nei til OL i Oslo 2022.

Idrettsforbundet har bestemt seg for å gå inn for å søke om muligheten til å få arrangere vinter-OL i 2022. De har nå sendt ballen videre til regjeringen for å få en avklaring om Norge skal søke om OL.

Fremskrittspartiets idrettspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, mener at regjeringen umiddelbart må avklare dette, slik at idretten ikke starter en dyr og meningsløs prosess.

- Det idretten i Norge trenger er en satsning på anlegg og tilbud over hele landet. En to ukers folkefest i Oslo er ikke riktig prioritet nå, sier Korsberg.

Vil satse på idrett i hele landet Korsberg mener regjeringen bør sørge for full momskompensasjon og endring av tippenøkkelen, framfor å satse på et gigantisk arrangement i hovedstaden.

- FRP vil satse på idrett i hele landet. Det er meningsløst å bruke alle ressursene i hovedstaden. Regjeringen bør avklare hvorvidt de mener det samme som oss med en gang, sier Korsberg.

Dersom regjeringen går inn for en slik statsgaranti må man stille seg spørsmål hvorvidt dette skaper press i økonomien mener Korsberg.

- Når FRP foreslår å investere i sykehus og bedre veier sier Regjeringen det skaper press i økonomien. Da må man spørre hvilke kutt de eventuelt skal gjennomføre for å betale for 14 dager med idrett i Oslo, sier Korsberg.

Han stiller spørsmålstegn ved hvorvidt det er idretten som grasrotorganisasjon, eller om det er idrettstoppene som ønsker å sole seg i OL-glansen.

Uansvarlig Kulturminister Anniken Huitfeldt vil naturlig nok ikke ta stilling til OL-spørsmålet på nåværende tidspunkt.

- Det vil være fullstendig uansvarlig av meg å ta stilling til en OL-søknad i dag, uten å kjenne til noen konkrete planer eller kostnader, skriver Anniken Huitfeldt i en uttalelse til Dagbladet.

Holder ikke med støtte Idrettspresident Børre Rognlien sier at det ikke holder med bare støtte fra regjeringen.

- Her må det være ikke bare støtte, men engasjement og begeistring fra regjeringen for at det skal bli noe, sier Rognlien.

Han mener at idrettsforbundet har fått positive tilbakemeldinger sålangt.

- Det bilde jeg har er litt mer sammensatt enn det jeg har fått av dere i media. Det er feks mange kommuner som har meldt seg hos oss for et ønske om å arrangere OL. Vi har stor interesse rundt dette, men alle ønsker jo mer informasjon, sier Rognlien.