- En tragisk ulykke

Syklisten Chris Anker Sørensen omkom da han kolliderte med en varebil. Alt tyder på at føreren av bilen ikke hadde skyld i ulykken.

OMKOM: Chris Anker Sørensen. Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2021)
OMKOM: Chris Anker Sørensen. Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2021) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld kom den tragiske meldingen om at den danske sykkelhelten Chris Anker Sørensen døde etter en sykkelulykke i Belgia. Han ble 37 år gammel.

Sørensen har de siste åra jobbet som sykkelekspert for danske TV 2, og det var i forbindelse med en jobbreise at ulykken skjedde.

- Chris Anker var i Belgia i forbindelse med sykkel-VM. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og døde seinere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til familien til Chris Anker, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

Det var flere som stilte spørsmål ved hvordan ulykken kunne skje. De belgiske mediene HLN og De Morgen skrev tidligere søndag at omstendighetene rundt dødsfallet i belgiske Zeebrugge var «veldig uklare», ifølge statsadvokaten.

Nå forteller en talsperson for myndighetene at det dreier seg om en tragisk ulykke.

- Han kom kjørende langs veien på en sykkelsti, og da han skulle krysse veien, ble han truffet av en varebil. Det er ikke noe som tyder på at føreren av varebilen har gjort noe ulovlig. Han har heller ikke vært påvirket av verken alkohol eller narkotika, sier Fien Maddens til danske B.T.

- Det er snakk om en tragisk ulykke, sier hun videre.

Sørensen skal ha kollidert med en varebil i nærheten av en sykkelovergang rundt 13.00 lokal tid. Dansken skal ha syklet på en vei som heter Havenrandweg-Zui, nord for byen Brugge, en vei som går parallelt med et vann som er rundt ti kilometer fra kysten.

En ekspert ble sendt til ulykkesstedet for å etterforske saken, og har konkludert med sjåføren av varebilen ikke gjorde noe galt.

I sin karriere som aktiv proffsyklist fra 2005-2018, var Sørensen med i totalt 12 Grand Tours. Sørensen var lenge en av de fremste danske syklistene inntil han la opp etter 2018-sesongen.

Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer