- En trist, trist dag

Verdens største baseballstjerner navngitt som dopingbrukere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): De største navnene i amerikansk baseball er blant de flere titalls navnene på spillere som listes opp i en granskingsrapport om doping i sporten. Rapporten, som er utarbeidet av tidligere senator og Red Sox-direktør George Mitchell, ryster nå Nord-Amerika og baseballverdenen, skriver BBC News, Telegraph.co.uk og Reuters.

Baseballagent Fay Vincent mener avsløringene kan være den største skandalen i baseballverdenen siden 1919 - da Chicago White Sox-spillere samarbeidet med gamblere om utfallet av verdensserien (Black Sox-skandalen).

Baseballstjernene i den nordamerikanske toppserien er blant verdens best betalte mennesker, og sporten anses som nærmest hellig blant amerikanere flest.

Rekordholder anklages

Blant toppnavnene som nevnes i den 311 sider lange rapporten, er Barry Bonds, som har flest home runs i historien. Han er fra før tiltalt for falsk forklaring om steroidbruk.

Andre navn er kasteren Roger Clemens, som har vunnet Cy Young-prisen sju ganger, samt Andy Pettitte, Jason Giambi og Gary Sheffield, alle spillere med fremragende resultater og høye utmerkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer