Haaland om død agent:

- En trist, trist historie

Erling Braut Haaland snakker for første gang om agent Mino Raiola etter hans død.

- TRIST: Erling Braut Haaland snakker for første gang åpent om dødsfallet til agent Mino Raiola i ny dokumentar. Foto: NTB
- TRIST: Erling Braut Haaland snakker for første gang åpent om dødsfallet til agent Mino Raiola i ny dokumentar. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den ferske dokumentaren om Erling Braut Haaland, som har premiere på Viaplay i morgen, kommer det fram flere oppsiktsvekkende nye detaljer om spillet som foregikk da Haaland ble City-spiller på forsommeren.

Midt i denne prosessen døde Haalands agent gjennom flere år, Mino Raiola, 55 år gammel.

Dette dødsfallet har Haaland ikke snakket ordentlig om. Før i denne dokumentaren.

Også i dokumentaren vegrer Haaland seg først mot å svare:

- Det er egentlig ikke så mye å fortelle. Jeg liker ikke å snakke om det egentlig. Det er veldig trist, trist historie. Du har en så fin mann, sier Haaland innleningsvis.

SUPERAGENT: Raiola var ikke bare Haalands agent, men agent for Zlatan og Paul Pogba, blant andre. Foto: NTB
SUPERAGENT: Raiola var ikke bare Haalands agent, men agent for Zlatan og Paul Pogba, blant andre. Foto: NTB Vis mer

Haaland blir videre spurt om hva han har betydd for karrieren hans.

- Mye selvfølgelig. Da jeg gikk til både Salzburg og Dortmund fikk han inn klausulen. Det er en stor del av grunnen til at jeg er der jeg er i dag, sier Haaland.

Den omtalte klausulen Haaland snakker om, er en såkalt utkjøpsklausul. Den trådte for eksempel i kraft i sommer, og innebar at Dortmund måtte selge ham om det kom inn et bud på over 70 millioner euro. En sum som er langt lavere enn markedsprisen for Haaland.

Raiola døde bare kort tid før Haaland signerte for City, men han var ifølge flere rapporter svært sentral i flere deler av forhandlingene med City.

- Mino i dameversjon

Det er ikke bare Raiola som får skryt av Haaland i dokumentaren.

- Jeg har jobbet mye med teamet hans i flere år. Flinke, dyktige folk som har hjulpet meg og far mye, både med og uten Mino. Nå spesielt den siste tida er det Rafaela (Pimenta red.anm.), som er på en måte Mino i dameversjon. For å si det sånn. Hun kan sine ting, hun og, sier Haaland.

Også etter å ha scoret tre nye mål mot Nottingham Forest på onsdag, trakk Erling Braut Haaland fram Raiola og Pimenta da han ble intervjuet etterpå.

Da Viaplays Jan Åge Fjørtoft etter kampen spurte Haaland om han klarer å se karrieren sin utenfra - i en tid der han scorer to hattrick på få dager - ramset Haaland opp personer som har betydd mye for ham.

- Når vi skal inn på det temaet, må jeg si at vi atter en gang treffer godt på klubbvalget. Og så er det teamet jeg har rundt meg. Pappa, Mino – som var – Ivar og Rafaela. Det er bare å ta av seg hatten, uttalte Haaland.

Rafaela Pimenta, som han altså nevnte i domumentaren og i intervjuet etter kampen på onsdag, er den som har overtatt hovedagent-ansvaret etter Raiola. Hun jobbet før som juridisk rådgiver i Raiolas selskap. Far Alfie Haaland er også med i agent-nettverket rundt Haaland. Den siste personen Haaland nevnte, «Ivar», er Ivar Eggja, familievennen som fungerer som en personlig assistent for Haaland.

På gråten

Da Haaland ble spurt om Raiola på pressekonferanse med landslaget en måned etter agentens død, i slutten av mai, ga han tydelig beveget og gråtkvalt beskjed om at han ikke ville snakket om det.

Men han la til:

- Det har vært veldig tungt.

Like etter agentens død la Haaland ut et bilde av de to hvor det bare sto:

«The best.»

- Han er Erling!

Manchester City-manager Pep Guardiola fortsetter, naturlig nok, sin lovprising av Erling Braut Haaland etter at han på onsdag satte inn sitt andre hattrick på få dager, mot Nottingham Forest.

I et intervju med TV-rettighetshaver BT i England kommer det mengder av skryt.

- Han er et spesielt talent. Hans evne til å score mål er utrolig. Hans første touch på ballen i kampen var et mål (etter 11 minutter red.anm.) Hva kan jeg si? Han er Erling, smiler han.

- Et spesielt talent

Guardiola trekker fram hans fysiske egenskaper, men det er noe enda viktigere, mener manageren:

- Det er noe med hans teft. Han lukter det som skjer i boksen. I tillegg avslutter han så bra. Hans arbeidsmoral er også fantastisk. Vi er svært begeistret over det han har gjort for oss til nå, sier han.

IMPONERT: Manchester City-angriper Erling Braut Haaland er på alles lepper, inkludert kong Haralds, som er imponert over det jærbuen har fått til. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer