- En trøst at du døde i Nordmarka

Gripende farvel med Ivar Formo.

En time før bisettelsen var det alt lang kø av folk utenfor Nordberg kirke i Oslo da familie, idrettsvenner og kolleger fra næringslivet tok farvel med Ivar Formo.

Skipresident Sverre Seeberg karakteriserte Ivar Formo som et ikon i norsk idrett.

- Det er stort å være best i idrett i Norge. Skisporten er nasjonalidretten. Dermed er du et ikon når du er størst i den, sa Sverre Seeberg, som var en av mange fra ski-Norge som tok farvel med Ivar Formo i en fullsatt Nordberg kirke ved inngangen til Nordmarka.

Skipresidenten hilste også fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) hvor Formo var leder av langrennskomiteen i tre år på 1980-tallet. Han la opp som aktiv etter VM på ski i Lahtis i 1978.

- Formo ville ikke mer i FIS etter tre år. Det er en tungrodd organisasjon. Formo ønsket raske resultater og syntes tre år var nok, sa Seeberg. Men Formo var med i prosessen da den klassiske stilarten overlevde kampen mot skøytingen.

Døde i Nordmarka

Ivar Formo mistet livet i en drukningsulykke da han gikk gjennom isen i Store Sandungen 2. juledag. Han ble funnet druknet etter en større leteaksjon. Formo skulle gå på skøyter og løpe på beina gjennom Nordmarka fra hytta ved Myllavann på Hadeland til Maridalen.

Samboeren gjennom 15 år, den tidligere orienteringsløperen Wenche Jacobsen, talte varmt om det gode mennesket og familiemannen Ivar Formo som bare ble 55 år gammel.

- Det er en trøst at du døde i Nordmarka som du elsket så høyt, men det skjedde 30 år for tidlig, sa hun i minnetalen. Også hans to sønner Anders og Eirik mintes faren.


Gullklubben var der

ET SISTE FARVEL:Den tidligere OL-gullvinneren Ivar Formo ble bisatt fra Nordberg kirke i Oslo fredag. Foto: SCANPIX
ET SISTE FARVEL:Den tidligere OL-gullvinneren Ivar Formo ble bisatt fra Nordberg kirke i Oslo fredag. Foto: SCANPIX Vis mer

Styreformannen i Ski og Fotballklubben Lyn, Tom Chr. Arnulf talte varmt om Ivar Formos store innsats som leder også av klubben i den tid fotballen gikk over fra amatør til proff. I den perioden var Formo en rakrygget leder som sto for sine meninger.

En rekke tidligere idrettsstjerner var møtt opp for å ta farvel med Ivar Formo som ble mest kjent for sin olympiske gullmedalje fra Seefeld i 1976.

Roeren Frank Hansen, som er leder av Gullklubben, var til stede sammen med mange kjente utøvere fra andre idretter. Det var blant andre gullvinnerne Sten Stensen, Knut Knudsen og Egil Søby.

Men det var langrennsfolket som var i flertall blant de sørgende.

(NTB)

<B>MØTTE FRAM:</B> Oddvar Brå.
<B>MØTTE FRAM:</B> Børge Stensbøl.
<B>MØTTE FRAM:</B> Henning Berg.