- En tulleetappe

Thor Hushovd etter tolvteplass.

• Samleside: Alt om Tour de France

COMPIÈGNE/OSLO (Dagbladet.no): Etter dagens tredje etappe av Tour de France, den lengste under årets ritt, sitter de fleste igjen med følgende to hovedinntrykk:

• Rytterne tok det lenge veldig med ro (snittfarten de første fem timene var omtrent 30 km./t.), og kom derfor i mål etter klokka 18.00 for første gang siden 1998.

• CSC-rytteren Fabian Cancellara lurte alle da han rykket mot mål og sikret etappeseier og fortsatt sammenlagtledelse.

- En tulleetappe

Crédit Agricoles Thor Hushovd var en av dem som oppfattet dagens etappe som en smule spesiell.

- Det var taktisk spill i hele dag, det ble en tulleetappe. Og så ble vi lurt mot slutten, sier lyder Grimstad-rytterens oppsummering.

Som forklaring på at sveitsiske Cancellara fikk stikke fra mot slutten, trekker han fram følgende:

I SKYGGEN AV DE BESTE: Thor Hushovd (i grønt t.v.) trillet i dag inn til tolvteplass, godt slått av blant andre CSCs Fabian Cancellara (i gult t.h.). Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
I SKYGGEN AV DE BESTE: Thor Hushovd (i grønt t.v.) trillet i dag inn til tolvteplass, godt slått av blant andre CSCs Fabian Cancellara (i gult t.h.). Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Alle spurtlagene hadde brukt mange mann mot slutten, så de hadde ingen igjen til å få et skikkelig opptrekk. Det ble en litt kaotisk spurt, fastslår dagens tolvtemann.

- Gikk vanvittig fort

Årsaken til kaoset var at hovedfeltet ikke lyktes med å hente inn utbryterne før det var 200 meter igjen til mål.

- Det gikk vanvittig fort, for det var et brudd på fire mann som vi nesten ikke klarte å ta inn. I tillegg var det litt kaotisk rundt de siste svingene over brosteinen, så det ble en tøff avslutning, sier Hushovd, og gjentar at han sjøl ble for passiv i denne situasjonen.

Til tross for gårsdagens massevelt og dagens svake plassering, er Hushovd optimistisk foran det som skal skje i fortsettelsen.

- Jeg skal prøve å være med og kjempe om etappeseirene, understreker han.

- En tulleetappe