Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En tung avgjørelse for Thor, men den riktige

Hushovd dropper OL.

DROPPER OL: Thor Hushovd dropper OL. Han sliter fortsatt med å finne formen, og føler seg sliten og tung. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
DROPPER OL: Thor Hushovd dropper OL. Han sliter fortsatt med å finne formen, og føler seg sliten og tung. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd dropper OL, melder TV 2.

Hushovd har hatt en skuffende sesong, og sto over Tour de France etter å ha vært plaget med et virus i lengre tid. 34-åringen skulle kjøre seg i form i Polen Rundt, men måtte bryte der etter fire dager på sykkelsetet.

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Steffen Kjærgaard, vil ikke bekrefte eller avkrefte TV 2s opplysninger. Han sier til Dagbladet at de håper å få avklart dette så snart som mulig, og at en pressemelding trolig vil gå ut i løpet av ettermiddagen.

Tung og sliten Gabriel Rasch, som sammen med Vegard Stake Laengen, er en mulig erstatter for Hushovd til OL-troppen og har syklet Polen Rundt med Hushovd de siste dagene. Han har snakket mye med Hushovd om problemene.

- Jeg har snakket masse med Thor her nede, og han sier at han bare føler seg tung og sliten, at noe ikke stemmer. Det virker som det er en typisk ettervirkning av kyssesyke eller en annen type sykdom, sier Rasch til Dagbladet.

KLAR SOM ET EGG: Gabriel Rasch kan erstatte Hushovd i OL. - Får jeg muligheten er jeg klar som et egg, sier han til Dagbladet.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
KLAR SOM ET EGG: Gabriel Rasch kan erstatte Hushovd i OL. - Får jeg muligheten er jeg klar som et egg, sier han til Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Han sier at Hushovd tidligere har klart å kjøre seg i form etter å ha vært borte fra ritt.

- Normalt har han blitt bedre og bedre dag for dag, men det har ikke skjedd nå. Han har som sagt bare følt seg tung og sliten, sier «Gabba» og legger til:

- Jeg tror det var en veldig tung avgjørelse for ham (Hushovd) å ta, men tror også det er den riktige avgjørelsen.

Klar som et egg Hole-gutten Rasch sier at han er klar som et egg dersom han blir kalt inn som Hushovds erstatter til OL.

- Jeg har ikke hørt noe ennå, men dersom jeg får muligheten er jeg klar som ett egg! Jeg krysser fingrene, sier han.

- Hvordan er formen om dagen?

- Veldig bra. I går var den kanskje hardeste etappen her i Polen, og da var jeg med til slutten og kom inn sammen med Lars Petter Nordhaug, sier Rasch.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media